Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το τερμάτισαν με τα παράνομα παρκαρισμένα στο τέρμα της λεωφ. γραμμής 608 - Οι αρμόδιοι φορείς σε ρόλο θεατή !

 

Μία αχρείαστη τοποθέτηση προεξοχής στάσης από τον ΟΑΣΑ δημιούργησε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου. Δημιούργησε νέες θέσεις πάρκινγκ και έκλεισε μία λωρίδα  - Εύγε σε αυτόν που το σκέφτηκε.

Καθημερινό φαινόμενο εδώ και χρόνια η παράνομη στάθμευση στο τέρμα της λεωφορειακής γραμμής 608 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.  Απλά με την τοποθέτηση μίας προεξοχής στάσης ΑμεΑ από τον ΟΑΣΑ πριν λίγους μήνες το τερμάτισαν ! 

Από την μία έχουμε τους αρμόδιους από τον ΟΑΣΑ να τοποθετούν μία προεξοχή στάσης ΑμεΑ σε σημείο που υπάρχει υπερδιπλάσιος χώρος σε πλάτος (περίπου 4 μέτρα) αλλά και σε μήκος (το διπλάσιο) στο ίδιο ακριβώς ύψος, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι κάτι κάνανε ... δηλαδή στην ουσία μία τρύπα στο νερό ! Λες και δεν υπήρχαν άλλα σημεία στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ που έχρηζε προεξοχή στάσης, και είπαν να το τοποθετήσουν εκεί μίας και τους «περίσσευε». 

Η αχρείαστη προεξοχή στάσης, εμποδίζει πλέον την παράλληλη διέλευση δεύτερου λεωφορείου, και σαν να μην έφτανε αυτό έδωσε και το δικαίωμα σε ανεγκέφαλους οδηγούς ΙΧ (που δεν ξέρουν τι σημαίνει αφετηρία λεωφορείου) που δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους, δεν σκέφτονται αν μπορεί να γίνει αποβίβαση επιβατών κτλ.  να παρκάρουν ανενόχλητοι, χωρίς κανένα κόστος σε μία αφετηρία λεωφορείου που αποβιβάζονται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, να παρκάρουν λες και είναι στην αυλή τους.

Και λέμε ανενόχλητοι και χωρίς κόστος, διότι κανείς μα κανείς από τους αρμόδιους φορείς δεν έχει παρέμβει ώστε να καθαρίσει τον χώρο από τα παράνομα παρκαρισμένα. Η τροχαία άφαντη, η δημοτική αστυνομία επίσης άφαντη ...

Παρόλο που το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ - εδώ και ένα μήνα - ζητεί απόσυρση της προεξοχής αλλά και επιπλέον σήμανση κτλ. ο ΟΑΣΑ δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική κίνηση που θα λύσει το πρόβλημα. 


Χαρείτε τους κύριοι του ΟΑΣΑ και πείτε στον κόσμο ότι προσφέρετε ποιοτική συγκοινωνία ... αυτό είναι το αποτέλεσμα της προεξοχής στάσης ΑμεΑ και οι επιπλέον θέσεις στάθμευσης που δημιουργήσατε ...

Τέρμα λεωφ. γραμμής 230 Ακρόπολη - Ζωγράφου

Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το Τέρμα της λεωφ. γραμμής 230, που θα μπορούσε η προεξοχή στάσης να τοποθετηθεί εκεί, ώστε να μεγαλώσει σε μήκος στο τέρμα ! Παρόλα αυτά το τέρμα του 230 βρίσκεται και αυτό στην ίδια φάση, με διπλοπαρκαρισμένα και μόλις λίγο χώρο να σταθμεύει ένα λεωφορείο 8 μέτρων ... το δεύτερο θα διπλοπαρκάρει μέχρι να φύγει το πρώτο !



Ιδίως τις Κυριακές αλλά και σε κηδείες, ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από τα διπλοπαρκαρισμένα αλλά και εντός του τέρματος του 608 λες και δεν συμβαίνει τίποτα ! Είπαμε όλα αυτά με την ανοχή των αρμόδιων φορέων καθώς για την χώρα μας η συγκοινωνία έρχεται σε δεύτερη μοίρα αφού πρώτα πρέπει να εξυπηρετηθεί/βολευτεί ο ένας του ΙΧ και όχι οι πολλοί του λεωφορείου ...

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τι χάλι που επικρατεί 






Αυτές είναι οι συνθήκες που επικρατούν γενικά στις οδούς διέλευσης των ΜΜΜ αλλά και στις αφετηρίες/τέρματα, οι οποίες δημιουργούν καθυστερήσεις δρομολογίων, κενά δρομολόγια αλλά και έναν εργαζόμενο - τον οδηγό του λεωφορείου - να μην προλαβαίνει να κατέβει από το τιμόνι, πολλές φορές ούτε για διάλειμμα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.