Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: Έκτακτο σχέδιο στα ΜΜΜ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον - Τι αλλάζει

EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού φέρνει έκτακτο σχέδιο στα ΜΜΜ για να αντιμετωπιστεί το πανδημικό κύμα.

Με εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, σκοπεύει ο ΟΑΣΑ να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απουσίες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί στον κορονοιό, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται οι αναρρωτικές άδειες των εργαζομένων, όπως έχει ήδη επισημάνει το «ethnos.gr», χωρίς ωστόσο μέχρις στιγμής να επηρεάζουν σημαντικά τα δρομολόγια. Ωστόσο η κατάσταση ενδέχεται να επιβαρυνθεί από την προσεχή εβδομάδα δεδομένου ότι θα επανεκκινήσουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΑ, εφόσον απαιτηθεί, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των αναρρωτικών αδειών των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας.

Πηγή