Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τι απαντά στον Τσίπρα

 


Απάντηση στα όσα δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εν μέσω της πανδημίας, δίνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να περιορίσει τον συγχρωτισμό στα ΜΜΜ, ακύρωσε τον διαγωνισμό για νέα λεωφορεία.

Τι απαντά ο Οικονόμου στον Τσίπρα
Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει σε δήλωσή του:

“Η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν το στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε, ήδη, 3800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος, μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Γιάννης Οικονόμου καταλήγει με την επισήμανση ότι “η Κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει”.