Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πώς «βούλιαξε» το λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα στην Ποσειδώνος - Σοκάρουν οι εικόνες, «όλα έγιναν σε λίγα λεπτά»

 


Πρωτόγνωρες εικόνες προκάλεσε χθες στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος». Τα φωτογραφικά καρέ που δείχνουν αστικό λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», να έχει σχεδόν βυθιστεί μέσα στα λασπόνερα εξαιτίας των έντονων φαινομένων προκαλούν σοκ.

Το λεωφορείο Α1, που εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς-Βούλα, καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από νερό, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν από το όχημα και να περπατήσουν μέσα στο νερό, που έφτανε μέχρι τη μέση του σώματός τους, σχηματίζοντας «ανθρώπινη αλυσίδα».

Πώς φράκαρε το λεωφορείο κάτω από τη γέφυρα στην Ποσειδώνος

Όπως περιγράφει στο iefimerida.gr ο Κωνσταντίνος Σιορίκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά.

«Τα φαινόμενα ήταν έντονα. Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε προκειμένου να σηκώσει την ανάρτηση του οχήματος, το οποίο το ανυψώνει 8-10 πόντους προκειμένου να μην εισέλθουν μέσα τα νερά, καθώς πρόκειται για λεωφορείο χαμηλού δαπέδου. Ξαφνικά προκλήθηκε χείμαρρος, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας και να προκύψουν αυτές οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Σιορίκη, «θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στην αλληλεγγύη που έδειξαν οι επιβάτες, αλλά και στη συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος παρέμεινε ψύχραιμος και παρά τις υποδείξεις κάποιων να παραμείνουν μέσα στο λεωφορείο, έδωσε άμεσα εντολή να αποβιβαστούν όλοι, προλαβαίνοντας τα χειρότερα».

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί το λεωφορείο παρέμενε ακινητοποιημένο στο συγκεκριμένο σημείο.

Απίστευτες σκηνές με το λεωφορείο που βούλιαξε από τη νεροποντή στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος / Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis


Οι επιβάτες αποχωρούν, κάποιοι κλαίγοντας / Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis


Το λεωφορείο που βούλιαξε από τη νεροποντή στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος / Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Ανθρώπινη αλυσίδα για την αποβίβαση από το λεωφορείο / Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ανακοίνωση από την ΟΣΥ

Την ίδια ώρα, σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος προέβη και η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, «στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. 'Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας».

«Επισημαίνουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, «ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

«Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού» σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ, και καταλήγει:

«Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Πηγή