Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Σε πραγματικές δοκιμές από τον ΟΑΣΑ το ηλεκτροκίνητο αστικό λεωφορείο BYD



Συνεχίζει τα δρομολόγιά του σε αστικές γραμμές εντός της Αθήνας το ηλεκτροκίνητο 12μετρο λεωφορείο BYD στο πλαίσιο δοκιμών που πραγματοποιούν οδηγοί και στελέχη του Ο.Σ.Υ. (Οδικές Συγκοινωνίες) θυγατρική εταιρεία του ΟΑΣΑ.

Η εμπειρία για τους οδηγούς είναι πρωτόγνωρη, καθώς το λεωφορείο φτάνει στις στάσεις και απομακρύνεται εντελώς αθόρυβα χωρίς ρύπους. Χωρίς καθρέπτες, με κάμερες που απεικονίζουν πλευρικά και πίσω την κίνηση του δρόμου, ο οδηγός δεν έχει το παραμικρό «νεκρό» σημείο.



Το 12μετρο BYD έχει μεταφορική ικανότητα 80 επιβατών, εξοπλίζεται με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες των 150 kW ο καθένας (410 HP συνολική ισχύς), μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα γρήγορης και αργής φόρτισης.

Το ακριβές μήκος του είναι 12.200 χιλιοστά, το πλάτος 2.550 χιλ. και το ύψος του 3.370 χιλ. Το εσωτερικό ύψος φτάνει τα 2.450 χιλ. Είναι χαμηλοδάπεδο με 325 χιλ. ύψος επιβίβασης ή 340 χιλ. κατά την πορεία και πολύ φιλικό στους επιβάτες χάρη στην εύκολη και γρήγορη είσοδο – έξοδο από τις τρεις πόρτες του λεωφορείου.