Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Υπογράφτηκε το προσύμφωνο της σύμπραξης μεταξύ ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ Αττικής. Η ΟΣΥ ενισχύει δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας
Το πρώτο βήμα για την άμεση ενίσχυση της ΟΣΥ, θυγατρικής εταιρείας του ΟΑΣΑ, με περισσότερα από 200 λεωφορεία και 550 οδηγούς, επιτεύχθηκε σήμερα με την υπογραφή προσυμφώνου ανάμεσα στον ΟΑΣΑ και τα ΚΤΕΛ Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, υπεγράφη σήμερα το προσύμφωνο σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, σηματοδοτώντας την έναρξη υλοποίησης της σύμπραξης μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ.

Οι τεχνικές διεργασίες συνεχίζονται για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η τελική σύμβαση θα τεθεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στόχος της σύμπραξης αποτελεί η αξιοποίηση σημαντικού αριθμού οδηγών και λεωφορείων της ΟΣΥ σε δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας, βελτιώνοντας τις χρονοαποστάσεις και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σύμφωνα με συγκοινωνιολόγους, τα ΚΤΕΛ εκτιμάται ότι θα λάβουν περιαστικά / περιφερειακά δρομολόγια της ΟΣΥ, η οποία θα πυκνώσει αστικά δρομολόγια με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Πηγή