Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αστικές συγκοινωνίες: Προσλήψεις και ΣΔΙΤ για την αντιμετώπιση συνωστισμού-αραιών δρομολογίων

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο επιβατικό κοινό των λεωφορείων, λόγω των αραιών δρομολογίων, των συνακόλουθων καθυστερήσεων και του συνωστισμού που καταγράφεται σε αυτά.



Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ.) Στέφανος Αγιάσογλου, μιλώντας, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, προαναγγέλλοντας το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.





Όπως εξήγησε, «οι αστικές συγκοινωνίες αντιμετπίζουν μια δύσκολη κατάσταση», καθώς μέχρι πρότινος υπήρχαν 900 ενεργά λεωφορεία και ανεπαρκής αριθμός οδηγών, αφού έχουν να γίνουν προσλήψεις 15 χρόνια.

Έτσι, ως μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, γνωστοποίησε πως:

Ξεκινάει διαγωνισμός για 1000 νέα λεωφορεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε 2,5 χρόνια

Σε ότι αφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τη Δευτέρα ξεκινά διαγωνισμός για 300 λεωφορεία βραχυχρόνιας μίσθωσης τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός τεσσάρων με έξι μήνες, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης οδηγών και τεχνητών.

Έως τότε, σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, θα υπάρξει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου κάποιες περιφερειακές γραμμές που εκτελούνται από την ΟΣΥ, να γίνουν σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, ώστε να απελευθερωθούν οδηγοί και λεωφορεία και να χρησιμοποιηθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

«Έτσι εμείς θα επικεντρωθούμε στο ευρύτερο κέντρο. Θα κερδίσουμε με αυτή τη σύμπραξη 203 λεωφορεία και 500 οδηγούς. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει προχωρήσει αυτό» σημείωσε.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής του βοηθού επιβάτη σε κομβικά σημεία του κέντρου, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων.

Πηγή