Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Θανατηφόρο τροχαίο στην λεωφορειακή γραμμή 122 - Μετωπική σύγκρουση ΙΧΕ με λεωφορείο της ΟΣΥ


Μετωπική σύγκρουση ΙΧΕ με λεωφορείο της ΟΣΥ στην λεωφ. γραμμή 122 σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Λ. Αθηνών - Σουνίου στο ύψος της Αγ. Μαρίνας - Νεκρός ο οδηγός του ΙΧΕ

 

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 19:10 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το λεωφορείο της λεωφ. γραμμής 122 «ΣΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΣΑΡΩΝΙΔΑ» εκτελούσε το δρομολόγιο από Ελληνικό προς Σαρωνίδα και στο ύψος της Αγ. Μαρίνας (Αλθέα) σύμφωνα με μαρτυρίες, το ΙΧΕ που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, για άγνωστο λόγο ξέφυγε της πορείας του και συγκρούσθηκε μετωπικά με το λεωφορείο. Ο οδηγός του λεωφορείου, από τους πιο παλαιούς οδηγούς της ΟΣΥ και με μεγάλη εμπειρία, στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύγκρουση, τράβηξε το λεωφορείο δεξιά με αποτέλεσμα να βγει εκτός οδοστρώματος και να σταματήσει - ευτυχώς - στις μεταλλικές μπάρες - τις οποίες παρέσυρε - και στα δέντρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο κινητήρας και το σασμάν του ΙΧΕ εκσφενδονίστηκαν. Δυστυχώς ο νεαρός οδηγός του ΙΧΕ είναι νεκρός, ενώ υπάρχει και τραυματισμός μίας ηλικιωμένης, από τους 15 - 20 επιβάτες του λεωφορείου η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 

Η μετάβαση της αστυνομίας, ΕΚΑΒ και πυροσβεστικής στο σημείο ήταν άμεση, ενώ στο σημείο παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής και ο Διευθυντής της νομικής υπηρεσίας της ΟΣΥ, ο υποδιευθυντής κίνησης και ένας τμηματάρχης κίνησης του αμαξοστασίου που υπάγεται ο οδηγός και το όχημα, όπως επίσης και συνδικαλιστές, ενώ υπήρχε και επικοινωνία του συνάδελφου οδηγού με την νομική σύμβουλο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. 

Ο συνάδελφος εκτός από το ψυχολογικό σοκ που έχει υποστεί είναι καλά στην υγεία του.

Δυστυχώς, αυτά τα συμβάντα είναι μέρος της εργασίας μας που καθιστούν το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου σε ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα, και φυσικά δεν θα έπρεπε να υπάγεται μισθολογικά στο ενιαίο μισθολόγιο !!!


citybusdrivers

Πηγή φωτογραφιών : Facebook «Το Forum των 3Β»