Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Η διαδρομή της λεωφ. γραμμής 237 κατά την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης από Παρασκευή 26 Ιουνίου


Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης η λεωφορειακή γραμμή 237 κατά τις ώρες πεζοδρόμησης της Λ. Ειρήνης θα ακολουθεί την διαδρομή που εφαρμόζεται στις Εθνικές Επετείους.


Η ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης στην επίσημη σελίδα του στο facebook:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ «237» ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Α. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 από τις 17:00 ως τις 22:00, λόγω της πιλοτικής προσωρινής πεζοδρόμησης, με απαγόρευση της κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων, της Λεωφόρου Ειρήνης από το Νησάκι μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, θα γίνει εκτροπή της Γραμμής 237 του ΟΑΣΑ, που θα ακολουθήσει την διαδρομή, που εφαρμόζεται στις Εθνικές Επετείους και συγκεκριμένα:

Προς Άνω Ηλιούπολη, από την πλατεία Κανάρια, στη λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, δεξιά στην οδό Κοτζιά, πλατεία 25ης Μαρτίου, αριστερά στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, Κεντρική πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και συνέχεια κανονικά.

Οι στάσεις του 237 προς Άνω Ηλιούπολη, θα γίνονται στις εξής θέσεις :
  • «ΙΚΑ», επί της πλατείας Π.Π. Γερμανού μεταξύ οδ. Πλουτάρχου και Πλαπούτα,
  • «Αγ. Νικόλαος», επί της Λεωφ. Κοτζιά μεταξύ οδ. Αγ. Νικολάου και Φρατζή,
  • «Αργοναυτών», επί της Λεωφ. Κοτζιά, μεταξύ Αργοναυτών και Τροίας,
  • «Παπαφλέσσα», επί της Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου μεταξύ πλατείας 25ης Μαρτίου και οδ. Παπαφλέσσα.
Προς Σταθμό Μετρό Δάφνης, από την Κεντρική πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, δεξιά στην οδό Κοτζιά, πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, δεξιά στη λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα, πλατεία Κανάρια και συνέχεια κανονικά.

Οι στάσεις του 237 προς Σταθμό Μετρό Δάφνης, θα γίνονται στις εξής θέσεις :
  • «Παπαφλέσσα», επί της Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου μεταξύ οδ. Παπαφλέσσα και Λεωφ. Κοτζιά,
  • «Πλ. 25ης Μαρτίου», επί της Λεωφ. Κοτζιά μεταξύ πλατείας και οδ. Τροίας,
  • «Αγ. Νικόλαος», επί της Λεωφ. Κοτζιά μεταξύ οδ. Ανθ. Γαζή και Αγ. Νικολάου,
  • «Πλ. Παλ. Πατρών Γερμανού», επί της πλατείας μεταξύ Λεωφ. Μ. Αντύπα και Ναυαρίνου.
Με ευθύνη του Δήμου, θα τοποθετηθούν διακριτικά τόξα πορείας στα σημεία αλλαγής της νέας διαδρομής, για διευκόλυνση των οδηγών του ΟΑΣΑ και ενημερωτικές πινακίδες πάνω στις στάσεις, που προσωρινά εγκαταλείπονται για ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζουμε ότι η κεντρική εμπορική οδός της πόλης θα παραχωρηθεί για 5 ώρες στην χρήση των πολιτών, δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για μια πόλη, με λιγότερους ρύπους, λιγότερο θόρυβο και άγχος.

Οι γονείς με τα παιδιά ή τα παιδικά καροτσάκια, οι ηλικιωμένοι και γενικά όλοι οι πεζοί, θα μπορούν άνετα να κάνουν τον περίπατο και τα ψώνια τους στα καταστήματα, με αίσθημα ασφάλειας και χωρίς το άγχος του κινδύνου από την κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Οι μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες θα συνειδητοποιήσουν, ότι υπάρχει χώρος και τρόπος ώστε να καθιερωθεί το ποδήλατο στην πόλη, σαν μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας.

Η Δημοτική Αστυνομία θα έχει την επίβλεψη και τον έλεγχο της δράσης αυτής και εννοείται, ότι θα διευκολύνονται οι περίοικοι και όσοι έχουν σοβαρό λόγο αναγκαίας μετακίνησης σε ιατρεία κλπ.