Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε οδηγός τρόλεϊ από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας.Σύμφωνα με το protothema.gr πρόκειται για τον πρώτο οδηγό τρόλεϊ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο protothema.gr «ο οδηγός αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά το τέλος της χθεσινής του βάρδιας και επικοινώνησε με τους προϊσταμένους του, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον γιατρό υπηρεσίας.

Ο οδηγός του τρόλεϊ ανέφερε στον γιατρό υπηρεσίας ότι είχε κάποια από τα συμπτώματα της νόσου, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ. Έπειτα από λίγη ώρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, για κλινικοεργαστηριακό έλεγχο. Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι το δείγμα είναι θετικό και αμέσως δόθηκαν οδηγίες ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο οδηγός που δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα ετέθη σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το όχημα με το οποίο πραγματοποίησε το χθεσινό δρομολόγιο παροπλίστηκε προκειμένου να απολυμανθεί. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτισης των επαφών του οδηγού από τον ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα μπήκαν και δέκα συνάδελφοι του για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε την ανάγκη για αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας στα βαγόνια, τονίζοντας την ανάγκη να τοποθετηθούν καμπίνες από πλέξιγκλας ή κάποιο παρεμφερές υλικό στις θέσεις των οδηγών προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους».