Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ατυχέστατη δήλωση Χαρδαλιά - Υπόθεση και των οδηγών λεωφορείων η τήρηση των μέτρων για τον συνωστισμό στα λεωφορεία



Σε μία ατυχέστατη δήλωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς όταν στην καθιερωμένη ενημέρωση για την αντιμετώπιση και εξέλιξη της πανδημίας, δήλωσε ότι ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι και υπόθεση των οδηγών.


Προφανώς και ο κ. Χαρδαλιάς ψάχνει να βρει τα εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει τις εικόνες που παρουσιάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κυρίως στις λεωφ. γραμμές που κατευθύνονται προς τις παραλίες.


Ενδιαφέρον θα ήταν να μας έλεγε ο κ. Χαρδαλιάς με σαφήνεια, τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός αστικού λεωφορείου ώστε να αποτρέψει τον συνωστισμό εντός του λεωφορείου που οδηγεί ! 

Να μας έλεγε δηλαδή με σαφήνεια, τι θα πρέπει να κάνει ένας οδηγός, όταν σταθμεύσει το λεωφορείο για παράδειγμα στο σταθμό «Μετρό Ελληνικού» που θα περιμένουν 400 επιβάτες κυρίως νεαρής ηλικίας και θα πρέπει να επιβιβαστούν οι 70 ! 

Και όταν λέμε κυρίως νεαρής ηλικίας, εννοούμε σαν αυτούς στο χθεσινό συμβάν που έσπασαν το λεωφορείο της λεωφ. γραμμής «171 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΒΑΡΚΙΖΑ» πετώντας μέχρι και τούβλα εντός του λεωφορείου, μία ημέρα πριν την καθιερωμένη ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά, που δήλωσε ότι είναι υπόθεση και των οδηγών η εφαρμογή των μέτρων ...

Προφανώς και κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των οδηγών αστικών λεωφορείων και με πόσο άγχος και δυσκολία βγάζουν την βάρδια ώστε να γυρίσουν ασφαλείς στις οικογένειές τους ... τσαμπουκάδες δεν χωράνε όταν είσαι απροστάτευτος και έχεις να κάνεις με χιλιάδες κόσμο την ημέρα ! 

Οι οδηγοί, δεν είναι για να κάνουν τους τσαμπουκάδες στο επιβατικό κοινό, έχουν υποχρέωση με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά, να φροντίζουν με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών ...

citybusdrivers

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς για τα ΜΜΜ στην αρχή της ενημέρωσης