Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Στο Καβούρι στις 25 Φεβρουαρίου το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ



Στο Καβούρι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ωστόσο η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει ότι «την διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων».


Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής.

2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι το 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών προσθέτοντας οτι η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει την διαβεβαίωση από την κυβέρνηση για την περιφρούρηση του Συνεδρίου από την αστυνομία καθώς όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ θα επιχειρήσει για μια ακόμη φορά να μην γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ΔΑΣ παράταξη του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωση της οτι «η σημερινή «συνεδρίαση» της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ έριξαν και το τελευταίο «φύλλο συκής» και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά τα λεγόμενά τους στα γραφεία του ΣΕΒ και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να επιβληθεί μία κατάπτυστη διαδικασία για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας».

Η ΔΑΣ απηύθυνε πρόταση «για πραγματοποίηση συνεδρίου με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες σε μέρος και ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ίδια ηγεσία της ΓΣΕΕ! Συνέδριο με τις διαδικασίες του καταστατικού της Συνομοσπονδίας που αφορούν τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Από την στιγμή που επικαλούνται την πλειοψηφία, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης την οποία τους ξανακαταθέτουμε".