Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Οι πρώτες εικόνες με τους πάνοπλους «Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. στο μετρό (vid)


Ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους σταθμούς των Μετρό.

Συνολικά 130 «ράμπο» της Αστυνομίας, με πλήρη εξοπλισμό, επιτηρούν τους 47 σταθμούς της Αττικής, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των συμμοριών που κλέβουν επιβάτες. Στην κάμερα του OPEN TV μίλησαν πολίτες που έπεσαν θύματα οργανωμένων ομάδων πορτοφολάδων.

Οι αστυνομικοί με τον βαρύ εξοπλισμό που φαίνονται στα πλάνα να στελεχώνουν τις ειδικές ομάδες της Αστυνομίας, έχουν πιάσει δουλειά από την αρχή της εβδομάδας και ήδη στο σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι προχωρούν σε ελέγχους σε όλους τους χώρους.

Μου άνοιξαν το τσαντάκι με ξυραφάκι. Κατάλαβα ότι με έκλεψαν αλλά δεν ήξερα ποιος από όλους είχε τα χρήματα που μου άρπαξαν», λέει στην κάμερα του OPEN TV ο κύριος Παναγιώτης, ο οποίος έχει πέσει θύμα των ταχυδακτυλουργών πορτοφολάδων.

Οι σταθμοί με τα περισσότερα κρούσματα κλοπών, στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι αυτοί του: Συντάγματος, του Μοναστηρακίου, του Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και του Ευαγγελισμού.

Σε μία προσπάθεια του να ρίξει περισσότερους αστυνομικούς στη μάχη κατά του εγκλήματος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκη εξέδωσε διαταγή προκειμένου να εξοικονομηθούν αστυνομικοί από θέσεις γραφείου. «Παρακαλούμε όπως ενόψει και των επικείμενων μεταθέσεων προβείτε άμεσα, κατά λόγο αρμοδιότητας, στον εξορθολογισμό του αριθμού του έμψυχου δυναμικών των Επιτελείων», αναφέρει η διαταγή.




ΠΗΓΗ