Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Γ. Κεφαλογιάννης: Γίνονται ενέργειες για να μην έχουμε αραιά δρομολόγια στις συγκοινωνίες




Νίκος Καραγιάννης
Συνέντευξη παραχώρησε στον Real FM ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα.


Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός τόνισε ότι το ζήτημα των συγκοινωνιών είναι περίπλοκο και απαιτούνται γι’ αυτό πολλές παρεμβάσεις. Δίνοντας ως παράδειγμα, το ότι αυτή τη στιγμή από το στόλο 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα, κυκλοφορούν λιγότερα από 750.

Αναλυτικά όσα επισήμανε:

«Το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. Δυστυχώς, ενώ υπάρχει ένας θεωρητικός στόλος 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν κάτι λιγότερο από 850.

Τα υπόλοιπα κάποια είναι οριστικώς παροπλισμένα και κάποια χρήζουν συντήρησης για να επιστρέψουν στους δρόμους. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγοί και ένα από τα βασικά μέτρα που πήραμε από τις πρώτες μέρες ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα, είναι να αναζητούμε ορισμένους που ήταν σε κάποιες άλλες υπηρεσίες και ήδη έχει δοθεί εντολή να επιστρέψουν.

Είναι μικρός αριθμός γύρω στα 30 άτομα, αλλά από εκεί και πέρα είναι και μια άλλη κατηγορία οδηγών που είναι εκτός υπηρεσίας για ιατρικούς λόγους και αυτό πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, προσεγγίζει περίπου τους 500 οδηγούς. Γίνονται λοιπόν κάποιες ενέργειες βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αραίωσης δρομολογίων.

Από εκεί και πέρα γίνεται προγραμματισμός μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα με έναν νέο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, γιατί δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν».   


Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κεφαλογιάννη στον ακόλουθο σύνδεσμο