Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΟΑΣΑ: Προχωρά σε καμπάνια για την χρήση των καρτών – Προσβλέπει στα σίγουρα έσοδα



Της Μαρίας Μόσχου
Η λαθρεπιβίβαση έχει «χτυπήσει» και πάλι … «κόκκινο» στις αστικές συγκοινωνίες καθώς στα λεωφορεία σπανίως οι επιβάτες επικυρώνουν το εισιτήριο τους ενώ στο μετρό έχει γίνει πλέον μόδα οι λαυρεπιβάτες να στριμώχνονται στις πύλες πίσω από όσους έχουν εισιτήριο.


Ο ΟΑΣΑ σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα των δύο θυγατρικών του ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ προχωρά στην προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών «Καμπάνια για την ενίσχυση της χρήσης της ATH.ENA CARD» με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 9.400 ευρώ.

Επόμενο βήμα προκειμένου ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ να ανατρέψουν την σημερινή εικόνα τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους είναι η αύξηση των ελέγχων οι οποίοι έχουν ατονήσει στο μετρό ενώ είναι ανύπαρκτοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.  Παράλληλα το μέτρο της εισόδου από την μπροστινή πόρτα έχει ατονήσει παρά τις επιγραφές στις οθόνες και τα ηχητικά μηνύματα.

Αποτέλεσμα σε πολλές λεωφορειακές γραμμές οι επικυρώσεις εισιτηρίων να είναι ελάχιστες για το σύνολο των δρομολογίων μιας βάρδιας.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα ΑΤΗ.ΕΝΑ CARD που αφορά στη νέα καμπάνια είναι η επαναφορτιζόμενη πλαστική κάρτα η οποία  φορτίζεται με διαφορετικά προϊόντα κομίστρου.

Διαχωρίζεται στην προσωποποιημένη, που φέρει την φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου της και στην ανώνυμη, δηλαδή χωρίς προσωπικά στοιχεία.

Οι κάρτες αυτές δίνουν την δυνατότητα στον επιβάτη να αγοράζει και 10 εισιτήρια συν ένα δώρο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Κριτήριο ανάθεσης το διαγωνισμού για την καμπάνια θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η 6/8/19 και ώρα 11:00

Η δαπάνη χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., και βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.