Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ηλεκτροκίνηση : Με αυτονομία 300 χλμ. το ηλεκτρικό διώροφο της Hyundai



Το πρώτο της ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο δημιούργησε η Hyundai Motor ύστερα από 18 μήνες εξέλιξης και έχοντας την υποστήριξη του υπ. Μεταφορών και Υποδομών της Κορέας.


Πρόκειται για ένα τριαξονικό λεωφορείο μήκους 12.990 χλστ. και ύψους 3.995 χλστ., το οποίο προσφέρει 70 θέσεις επιβατών, 11 στον πρώτο και 59 στον δεύτερο όροφο. Το χαμηλού δαπέδου λεωφορείο της Hyundai διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών του πίσω άξονά του, οι οποίοι έχουν συνδυαστική απόδοση ισχύος 240 kW (322 ίππων) και συνεργάζονται με έναν ακόμα ηλεκτρικό κινητήρα που βρίσκεται στον 2ο συζυγή πίσω άξονα και περιορίζει την απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται με ενέργεια από υδρόψυκτη μπαταρία πολυμερούς χωρητικότητας 384 kWh, η οποία μετά από μόλις 72 λεπτά φόρτισης, προσδίδει στο όχημα αυτονομία έως και 300 χλμ. Τόσο ο εμπρόσθιος όσο και ο τελευταίος άξονας διαθέτουν τιμόνι, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς του λεωφορείου, κάτι για το οποίο φροντίζει και η εμπρός ανεξάρτητη ανάρτηση.