Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Εκτός από τα ΙΧ αυτοκίνητα ... παρκάρουν τώρα και τα πατίνια στις αφετηρίες λεωφορείων



Κατάληψη σε χώρους διέλευσης και στάθμευσης λεωφορείων έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό και τα ηλεκτρικά πατίνια. Παρκαρισμένα όμορφα και στη σειρά κάτω από την πινακίδα «PARKING ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ» αγνοώντας επιδεικτικά τα ΜΜΜ.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκουμε παρκαρισμένα τα ηλεκτρικά πατίνια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας. Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών λεωφορείων, τα συγκεκριμένα πατίνια, βρίσκονται εκεί από νωρίς τα χαράματα, που σημαίνει ότι κάποιος υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρίας, τα παρκάρει στο σημείο διέλευσης και στάθμευσης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ των λεωφορειακών γραμμών 550 και 860 στην Μαρίνα Φλοίσβου, αγνοώντας επιδεικτικά την σήμανση αλλά και τα ΜΜΜ.

Στο συγκεκριμένο σημείο, παρκάρουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ είτε για τα διαλείμματα των οδηγών είτε για διευκόλυνση στη διέλευση των άλλων λεωφορείων που πρέπει να αναχωρήσουν νωρίτερα. Αποτέλεσμα ακόμη και του μικρού χώρου που καταλαμβάνουν τα πατίνια στο συγκεκριμένο σημείο,  είναι είτε να παρκάρουν τα λεωφορεία πιο έξω και να εμποδίζουν την διέλευση των άλλων μέσων, είτε να αναγκάζονται οι οδηγοί να τα παραμερίζουν για να παρκάρουν.

Για τα συγκεκριμένα πατίνια, υπάρχουν καταγγελίες και για τις στάσεις του ΟΑΣΑ, που βρίσκονται επίσης τοποθετημένα σε σημεία επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών. 

Σε περίπτωση δικαιολογίας ότι τα παρκάρουν οι χρήστες, δεν ισχύει, διότι κανείς χρήστης δεν τα τοποθετεί τόσο όμορφα και σε τέτοια σειρά ...

Οι εικόνες αυτές δείχνουν την νοοτροπία που επικρατεί στην πόλη μας, που ο καθένας κάνει ότι θέλει εις βάρος των πολλών χωρίς να τον ενοχλεί κανείς, αφού για να λειτουργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει είτε να καταγγελθεί, είτε να δημοσιευθεί ...