Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Εντυπωσιακές εικόνες από τη βόλτα στον Πειραιά με ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ


«Ταξίδι στον χρόνο» έκαναν όσοι τυχεροί παρευρέθηκαν στον Πειραιά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων, στους δρόμους της πόλης κυκλοφόρησαν ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποιώντας το «δρομολόγιο της νοσταλγίας».

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυκλοφόρησαν σήμερα στους δρόμους του Πειραιά δύο ιστορικά οχήματα αστικών συγκοινωνιών.


Το ένα είναι το τρόλεϊ –της προπολεμικής περιόδου– της Καστέλλας (γραμμή 20), μάρκας FIAT, ενώ το δεύτερο όχημα είναι το αθηναϊκό αστικό λεωφορείο μάρκας SCANIA, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1950.Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στο Νέο Φάληρο (πλησίον του σταθμού του μετρό «Νέο Φάληρο» και απέναντι από τον ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας).


Αρκετοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτά τα ιστορικά οχήματα, φέρνοντας μνήμες στους μεγαλύτερους, ενώ νεότεροι σε ηλικία μπόρεσαν να «ρίξουν μια ματιά» στο παρελθόν.
Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου Ερευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα και της αδελφότητας των συνταξιούχων των ΗΛΠΑΠ και ΟΣΥ.


Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «είστε όλοι καλεσμένοι, αλλά θα επιβιβαστούν όσοι προλάβουν».


ΠΗΓΗ