Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πλήθος κόσμου και εξέχουσες προσωπικότητες στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ - ΟΣΥ



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξης της ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ - ΟΣΥ την Τετάρτη το βράδυ στο συνεδριακό χώρο του κτιρίου ΚΥΒΕ στο Περιστέρι. Μέλη, φίλοι και εξέχουσες προσωπικότητες από την πολιτική, τίμησαν με την παρουσία τους.

Η προσέλευση των προσκεκλημένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, βουλευτές, πρώην υπουργοί και στελέχη του κόμματος της Ν.Δ αλλά και στελέχη και φίλοι της ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ - ΟΣΥ από τις αστικές συγκοινωνίες και την ΔΑΚΕ Ι.Τ γέμισαν την αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου. Αισθητή ήταν και η παρουσία του προέδρου του Σ.Ε.Τ (Τραμ) Ηλία Μανιατάκη με εργαζόμενους και εκπροσώπους  εργαζομένων στο Τραμ.

Την ομιλία ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΟΑΣΑ - ΟΣΥ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης όπου ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους, επίσης μίλησαν οι βουλευτές και πρώην υπουργοί της Ν.Δ, Κ. Χατζηδάκης βουλευτής Β' Αθηνών και Αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, Κ. Καραμανλής βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Μ. Βορίδης πρώην υπουργός, βουλευτής υπόλοιπου Αττικής και Τομεάρχης Εσωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης πρώην υπουργός, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Μ. Σαλμάς πρώην υπουργός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Χ. Μπουκώρος αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, βουλευτής Μαγνησίας, Γ. Οικονόμου πρώην Δ/νων Σύμβουλος της ΟΣΥ, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, όπως και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ Α. Ζώγας.

Όλοι οι βουλευτές και πρώην υπουργοί της Ν.Δ στην ομιλία τους, δεσμεύτηκαν για τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, ενώ κατά την έλευση του προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ Ν. Κιουτσούκη στο βήμα, ο «τρόμος» ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους, καθώς οι σχέσεις με ορισμένα στελέχη έχουν επηρεαστεί λόγω της διάσπασης πριν 3 χρόνια της ΔΑΚΕ Ι.Τ εκ των έσω, και στήριξης αυτών στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ επισήμανε ότι είναι θετικό να μιλούν στελέχη της Ν.Δ για τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών σε αντίθεση με άλλους, κάνοντας ταυτόχρονα και ένα λογοπαίγνιο ότι «μάλλον βρίσκομαι σε αριστερή συγκέντρωση ...». Ο κ. Κιουτσούκης, τόνισε ότι η μη ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, δεν είναι προνόμιο της αριστεράς, αλλά απαίτηση της κοινωνίας, υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά την θέση της φιλελεύθερης παράταξης που ζητούσε, η ΔΑΚΕ να είναι η φωνή των εργαζομένων προς το κόμμα και όχι η φωνή του κόμματος προς τους εργαζόμενους. Παράλληλα τόνισε ότι  δεν μπορεί οι αστικές συγκοινωνιες από κοινωνικό αγαθό να είναι  ιδιωτικές, είναι σημαντικό που ακούγεται σήμερα εδώ, και το κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν σε λίγο η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση. Τέλος ανέφερε για την ισχυροποίηση της ΔΑΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς και έστειλε ένα μήνυμα στη Ν.Δ να προσπαθήσει να πετύχει την θετική ψήφο των πολιτών και όχι την αρνητική ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Γεράσιμος Γιακουμάτος πρώην υφυπουργός βουλευτής Β Αθηνών, Άγγελος Συρίγος Καθηγητής της Παντείου υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, Μπάμπης Καούκης υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθηνών Δυτικού Τομέα, Μπάμπης Καραθάνος υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθηνών Δυτικού Τομέα, Δημήτρης Μαρκόπουλος Δημοσιογράφος Αρχισυντάκτης Πρώτου Θέματος κ.α ενώ ο Γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ κ. Αυγενάκης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΑΚΕ που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ότι έπρεπε να βρίσκεται στην Κρήτη. Δείτε την επιστολή  ΕΔΩ

Δείτε τα video :