Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται 400 προσλήψεις και 350 νέα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ



Προσλήψεις προσωπικού – οδηγών και τεχνιτών – καθώς και ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το πλάνο της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη.


Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παναγιωτίδης, επισήμανε ότι ο ΟΑΣΘ πρόκειται άμεσα να «εξοπλιστεί» με 150 οδηγούς που θα έχουν διετείς συμβάσεις εργασίας, ενώ παράλληλα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού, μέσω ΑΣΕΠ, που θα αφορά την πρόσληψη 250 ατόμων, οδηγών και τεχνιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ κατόρθωσε να διαθέτει σήμερα 450 «εν δυνάμει» σε κίνηση αστικά λεωφορεία, τα οποία «παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζουν είναι μάχιμα», εκτιμώντας ότι εντός της άνοιξης θα προστεθούν άλλα 50, που θα διευκολύνουν το συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού.

«Όπως ήδη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Μεταφορών διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων, που θα ανανεώσουν τον στόλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα 350 αστικά λεωφορεία προορίζονται για τη Θεσσαλονίκη και θα είναι 150 ηλεκτροκίνητα, ισάριθμα αερίου και 50 Εuro VI», κατέληξε ο κ. Παναγιωτίδης.