Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το επενδυτικό πλάνο του ΟΑΣΑ παρουσίασε ο Σκουμπούρης στο «OECD Procurement Week 2018»



Στο συνέδριο «OECD Procurement Week 2018», το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στο Παρίσι, συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.


Στο συνέδριο, στο οποίο παρευρέθησαν εκπρόσωποι από 30 χώρες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια 12 ηλεκτρικών λεωφορείων και τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός για την εν λόγω προμήθεια, η οποία στο σύνολό της περιλαμβάνει 92 σύγχρονα αντιρρυπαντικά λεωφορεία, αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, συνιστώντας μια σημαντική εξέλιξη για τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), δεδομένου ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια λεωφορείων προκηρύχτηκε το 2005.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ παρουσίασε το νέο ψηφιακό πρότυπο του Οργανισμού, ο οποίος, την τελευταία τριετία, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία τα συστήματα της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σχετικά με την τηλεματική, επισήμανε ότι, μετά από έρευνα του Οργανισμού, το 95,8% των επιβατών δήλωσε ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των μετακινήσεων από την εφαρμογή της. 
Αντίστοιχα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, παρέθεσε τα πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες που έχει εισαγάγει, τόσο στους συγκοινωνιακούς φορείς, όσο και στους επιβάτες.

Για παράδειγμα, την υιοθέτηση πιο ευέλικτης τιμολογιακής πολιτικής, την φόρτιση προσωποποιημένων καρτών μέσω κινητού και την αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα στα αυτόματα μηχανήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ανέφερε ότι οι προσωποποιημένες κάρτες ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο και οι απρόσωπες τις 500.000, κάτι το οποίο σημαίνει ότι 1,6 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ στο «OECD Procurement Week 2018» του ΟΟΣΑ συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο Οργανισμών, με άξονες την εταιρική διακυβέρνηση και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.