Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Επιστρέφουν τα απευθείας δρομολόγια του μετρό για αεροδρόμιοΗ επαναφορά των ενιαίων δρομολογίων, που είχαν ανασταλεί από την 1η Νοεμβρίου, αποφασίζεται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.


Επανέρχονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα ενιαία δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ από την 1η Νοεμβρίου.

Με επείγον έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, προς τη ΣΤΑΣΥ, ζητά τους λόγους για τους οποίους έγινε από την ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Ο γενικός γραμματέας θέτει επίσης το ερώτημα, αν προηγήθηκε έγκριση από τον ΟΑΣΑ και από το υπουργείο Μεταφορών και ζητά να επανέλθει άμεσα η κυκλοφορία της γραμμής στον αρχικό της σχεδιασμό.

Ωστόσο, δεν προκύπτει κάτι παραπάνω όσο αναφορά φημολογούμενες κυρώσεις προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ η οποία άλλωστε υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως και οι υπόλοιπες συγκοινωνίες.

Οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και του ίδιου του Αεροδρομίου, του Δήμου Αθηναίων αλλά και φορέων του τουριστικού κλάδου.

Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στο επιβατικό αφού οι επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο πρέπει να ανεβαίνουν με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται προς το Αεροδρόμιο.