Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Μειώνεται το κόστος προμήθειας για τον ΟΑΣΑ ανά κάρτα και εισιτήριο - Έρχονται επιπλέον αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων



Μειώνεται το κόστος προμήθειας για τον ΟΑΣΑ ανά κάρτα και εισιτήριο με την νέα σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και της εταιρείας Confidex LTD. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το κόστος των καρτών για τον ΟΑΣΑ το οποίο συρρικνώνεται περίπου στο 1/3 σε σχέση με την αρχική τιμή. Πιο συγκεκριμένα για κάθε κάρτα το κόστος έπεσε σε 0,77 λεπτά από 2 ευρώ ενώ για κάθε απλό επαναφορτιζόμενο εισιτήριο 0,08 λεπτά από 0,25. σύμβαση για την προμήθεια μέσων προϊόντων κομίστρου, υπό μορφή «Έξυπνων Καρτών», που απαιτούνται κατά τη λειτουργία του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ).

Συνολικά, θα παραχθούν 500.000 κάρτες και 51.700.000 πολλαπλά εισιτήρια, τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες του συστήματος των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών για περίοδο πλέον του ενός έτους. Η ανάθεση της σύμβασης έχει διάρκεια 8 μήνες ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης δήλωσε ότι «ο Οργανισμός κατάφερε να εξασφαλίσει την οικονομικότερη αμοιβή για την προμήθεια ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών από την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ MΗΧΑΝΗΜΑTΑ

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πρόθεση προμήθειας επιπλέον αυτόματων μηχανημάτων εισιτηρίων του Μετρό μιας όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων τα μηχανήματα δεν αρκούν για να καλύψουν την ζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, μόλις οριστικοποιηθεί τα πόσα μηχανήματα θα παραγγελθούν, θα γίνει τροποποίηση της σύμβασης ΣΔΙΤ προκειμένου να ενεργοποιηθεί η επιπλέον προμήθεια και να καλυφθεί πλήρως η ζήτηση. Μέχρι σήμερα υπάρχει η εισήγηση για προμήθεια 100 επιπλέον μηχανημάτων.

Επίσης περίπου 50 από τα υφιστάμενα αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων INTRA (που ανήκουν στην Αττικό Μετρό) έχουν αναβαθμιστεί και είναι διαθέσιμα στο κοινό. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 150 μηχανήματα αλλά στη σύμβαση ΣΔΙΤ έχουν ενταχθεί για αναβάθμιση.