Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μετρό Ελληνικού : Επιβάτες περιμένουν απεγνωσμένα το λεωφορείο και ξεσπούν στους οδηγούς



«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» ήταν τα λόγια εκνευρισμένων επιβατών σήμερα το πρωί στο σταθμό του μετρό στο Ελληνικό. Εκατοντάδες επιβάτες περιμένουν απεγνωσμένα το λεωφορείο και ξεσπούν στους οδηγούς.


Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στον τερματικό σταθμό του μετρό στο Ελληνικό, όπως είχαμε δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα το επιβατικό κοινό περπατάει μισό χιλιόμετρο από το μετρό του Ελληνικού στην προηγούμενη στάση για να πιάσει μία θέση στο λεωφορείο, καθώς στη στάση του μετρό επικρατεί πανικός. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες σήμερα στις λεωφορειακές γραμμές 171 και 122 για Βάρκιζα και Σαρωνίδα αντίστοιχα έλειπαν 5 λεωφορεία, τα τρία από τα έξι από τη γραμμή 171 και τα δύο από το 122, ενώ στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη που εξυπηρετούνται οι παραπάνω γραμμές,  δεν υπήρχαν λεωφορεία να δοθούν σε οδηγούς. 

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, στη στάση «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ» που βρίσκεται μία στάση πριν το μετρό, δεκάδες επιβάτες έχουν περπατήσει μισό χιλιόμετρο, όχι απλά να πιάσουν θέση στο λεωφορείο αλλά για να επιβιβαστούν σε αυτό καθώς η επιβίβαση στο μετρό είναι πλέον θέμα τύχης αν σταματήσει μπροστά σου κάποια από τις τέσσερις πόρτες του λεωφορείου.


Σήμερα περίπου στις 8:45 το λεωφορείο της γραμμής 171 ενώ είχε σχεδόν γεμίσει από την προηγούμενη στάση σταμάτησε στο μετρό, όπου περίμεναν εκατοντάδες επιβάτες καθώς είχε να περάσει λεωφορείο της γραμμής πάνω από μισή ώρα, ενώ σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ είναι κάθε δεκαπέντε λεπτά. Ο οδηγός βλέποντας ότι δεν μπορεί να φύγει από το σημείο καθώς το επιβατικό κοινό δεν απομακρύνονταν από τις πόρτες αλλά και στην μπροστινή πόρτα οι επιβάτες ήταν μέχρι το μπαρ - μπριζ, κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία η οποία τελικά δεν χρειάστηκε αφού κάποιοι κατάλαβαν ότι δεν γίνεται να επιβιβαστούν και απομακρύνθηκαν. 

Το επιβατικό κοινό που δεν φταίει σε τίποτα, αγανακτισμένο φώναζε ότι «δεν είναι κατάσταση αυτή, δεν πάει άλλο ...» και φυσικά να ακούει τα παράπονα ο οδηγός ο οποίος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει τα δρομολόγια με ασφάλεια.

Και δεν φτάνει όλη αυτή η ταλαιπωρία των επιβατών, οι συγκοινωνιακοί φορείς θέλουν και επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα ...  

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι οδηγοί πολλές φορές αφήνουν τους επιβάτες να μπαίνουν μέχρι το μπαρ - μπριζ, που εκτός ότι δεν είναι ασφαλείς σε οποιοδήποτε φρενάρισμα, εγκλωβίζουν και τον οδηγό καθώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο πυροσβεστήρας και σε περίπτωση που χρειαστεί, ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση απεγκλωβισμού.

Στο σημερινό συμβάν, επικράτησε πανικός εντός του λεωφορείου, οι επιβάτες στοιβαγμένοι μέχρι που οι πόρτες ήταν έτοιμες να σπάσουν, ενώ κάποιος επιβάτης είχε στρέψει και το μοχλό εξόδου κινδύνου της μεσαίας πόρτας, που σημαίνει ότι η πόρτα ανοίγει πλέον με τα χέρια, μέχρι που το κατάλαβε ο οδηγός μετά από δύο στάσεις, τα ατυχήματα αποφεύγονται είτε από τύχη είτε από την εμπειρία των οδηγών ...  

Citybusdrivers