Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ταστάνης για την επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα : Δεν μπορώ να πω δημόσια την διαδικασία - οι τεχνικές προτάσεις έχουν αποσταλεί στην Ο.ΣΥ



Συνέντευξη του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Ταστάνη στο ραδιόφωνο του 247 στους 88.6 fm στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου για την επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία, οι τεχνικές προτάσεις έχουν σταλεί στην Ο.ΣΥ και επεξεργάζονται μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Ο κ. Ταστάνης απέφυγε την ερώτηση του δημοσιογράφου όσο αναφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί με την επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και τρόλεϊ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μας πει δημόσια και ότι όλες οι τεχνικές προτάσεις έχουν αποσταλεί στην Ο.ΣΥ. 

Ο κ. Ταστάνης τόνισε ότι αύριο θα είναι όλος ο οργανισμός στο πόδι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και ότι υπάρχουν επιβάτες που πληρώνουν και για να μην είναι αδικημένοι πρέπει να πληρώσουν όλοι, ενώ ο οργανισμός έχει φροντίσει για κοινωνική πολιτική άρα προχωράει στην διαδικασία στην οποία θα πρέπει να συνδράμουν και οι εργαζόμενοι για να μπορέσουμε να πάρουμε καινούργια λεωφορεία και να είναι πιο συχνά τα δρομολόγια.

Παράλληλα με το μέτρο αυτό, ο κ. Ταστάνης ανέφερε και για 65 εκλεκτές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί αλλά και για 140 νέες προσλήψεις ελεγκτών.  

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στην Ο.ΣΥ (οδηγοί) δεν έχουν λάβει καμία οδηγία που να λέει επακριβώς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, παρά μόνο ότι θα ανοίγουν την μπροστινή πόρτα αφού πρώτα πλησιάσουν με αυτήν στο επιβατικό κοινό και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα θα ανοίγουν και τις υπόλοιπες για αποβίβαση αν υπάρχει.