Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η σύντροφος του Δημήτρη Βίτσα ανέλαβε υπερ-συντονίστρια για το ΕλληνικόΣτην σύντροφο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και πρώην γενική γραμματέα δημόσιας περιουσίας, Πέτη Πέρκα, ανατέθηκε ο ρόλος της συντονίστριας για το έργο στο Ελληνικό, με απόφαση μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με tovima.gr.


Υπενθυμίζεται ότι η κ. Πέρκα είχε παραιτηθεί πρόσφατα από τη γενική γραμματεία προκειμένου να πολιτευτεί, καθώς πρέπει να είναι εκτός κυβερνητικής θέσης για 18 μήνες. Θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα, αλλά μέχρι τις εκλογές είχε τοποθετηθεί σύμβουλος του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τώρα, με απόφαση του πρωθυπουργού θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να «τρέξει» το έργο στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, με νέα πράξη του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου, τροποποιήθηκε η πράξη για τη «Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής».

«Με απόφαση της Επιτροπής ορίζεται Συντονιστής του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στον οποίο ανατίθεται ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως με το ΤΑΙΠΕΔ, το Γραφείο Ελληνικού και την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Ο Συντονιστής προβαίνει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια με σκοπό:

αα) Το συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση.

ββ) Την ενημέρωση της Επιτροπής για την άρτια ολοκλήρωση των απαιτουμένων ενεργειών.

γγ) Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων από την Κυβέρνηση δράσεων για την εκτέλεση της σύμβασης.

δδ) Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων και προτάσεων σχεδιασμού σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

β) Ο Συντονιστής επικουρείται στο έργο του από υπαλλήλους που υπηρετούν στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Επικρατείας που προεδρεύει της Επιτροπής και τους υπαλλήλους της παρ. 2.

γ) Ο Συντονιστής παρίσταται, χωρίς δικαίωμα ψήφου, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

δ) Στο Συντονιστή δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση.»

Την επομένη, στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή, που αποτελείται από τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Πάνο Σκουρλέτη, Σταύρο Κοντονή, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση, Γιώργο Χουλιαράκη, Σωκράτη Φάμελλο, Χρήστο Σπίρτζη και Γιάννα Πεππέ, Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργού, όρισε – σύμφωνα με τη σχετική απόφαση – ως συντονίστρια του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Θεοπίστη Πέρκα του Χαράλαμπου, στην οποία ανατίθεται ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως με το ΤΑΙΠΕΔ, το Γραφείο Ελληνικού και την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

Βιογραφικό

Η Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στα Συγκοινωνιακά (ΑΠΘ).

Από τα φοιτητικά της χρόνια, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα (ΚΥΔΕΠ, ΔΕΚΕ, Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ – ΤΚ Μακεδονίας. Υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης το 2009 και το 2012.
Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» (2002, 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010).

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 2014.

Σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Συντονίστρια του τμήματος Υποδομών, μέλος της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με ευθύνη στον τομέα Ενέργειας, Δημοσίων Έργων, ΤΑΙΠΕΔ και παρακολούθησης του Νομοθετικού Έργου.

Είναι μητέρα δυο παιδιών.

Πηγή