Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Συγκοινωνίες Αθήνας: Μεγάλο το πρόβλημα επάρκειας προσωπικού, αίτημα για 700 προσλήψεις



Σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια του προσωπικού αντιμετωπίζει η ΟΣΥ ΑΕ σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο σε ερώτηση των Βουλευτών με Το Ποτάμι, Σ.Δανέλλη και Γρ.Ψαριανό. 

Όπως αναφέρεται στο κείμενο τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού και σε κρίσιμες ειδικότητες όπως Οδηγοί και Τεχνικοί καθώς προσλήψεις έχουν να γίνουν στην εταιρεία εδώ και 10 χρόνια με τις συνταξιοδοτήσεις να αποτελούν σημαντικό παράγοντα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η ΟΣΥ Α.Ε. έχει υποβάλλει αίτημα πρόσληψης 500 οδηγών και 200 τεχνικών για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και όπως τονίζεται αναμένεται η τελική έγκριση απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ Α.Ε. αυτές οι προσλήψεις θα συμβάλλουν δραστικά στ μείωση εώς και εξάλειψη του φαινομένου καθυστέρηης ή ακύρωσης προγραμματισμένων δρομολογίων. Σήμερα, είναι απαραίτητη η καθημερινή δρομολόγηση 1.282 δρομολογίων εκ των οποίων τα 1.115 είναι θερμικά και τα 167 τρόλεϊ. Από τα συνολιά 2.008 οχήματα τα υπόλοιπα μένουν κατανεμημένα ανά αμαξοστάσιο ως εφεδρικά

Την ίδια ώρα, πάντα σύμφωνα με την ΟΣΥ, προγραμματίζεται η μερική ανανέωση του στόλου με την ηλικία τους να είναι ιδιαίτερη υψηλή. Συγκεκριμένα τα θερμικά λεωφορεία έχουν Μ.Ο. ηλικίας τα 14,5 έτη και τα τρόλεϊ 15,5 έτη. Σύμφωνα με το έγγραφο έχουν εξευρεθεί πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Αττικής, για την προμήθια 92 οχημάτων εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.

Τα οχήματα αυτά θα αντικαταστήσουν τα λεωφορεία τεχνολογία EURO I & EURO II. Η τελευταία φορά που ο ΟΑΣΑ είχε προμηθευτεί με νέα λεωφορεία ήταν το 2005.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com