Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε δήμους θα προμηθεύσει η ΔΕΗΗλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.


Ήδη η ΔΕΗ έχει υπογράψει, από τον περασμένο Νοέμβριο, μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα.

Οι πρώτες κινήσεις αφορούν τη δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνουν συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών

Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια η οποία θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά.

Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.