Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η σύγχυση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Άλλα λέει ο ΟΑΣΑ, άλλα ο Σπίρτζης7/11/2017
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών χθες ήταν η τελευταία μέρα χρήσης των χάρτινων εισιτηρίων - Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όμως δίνει σαν τελευταία μέρα την 15η Νοεμβρίου 


Συνεχίζεται η σύγχυση του επιβατικού κοινού αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο λόγω των αντικρουόμενων πληροφοριών από τους αρμόδιους, που περιπλέκουν αντί να αποσαφηνίζουν την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Και όλα αυτά σε μία ακόμα δύσκολη μέρα αφού λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων σήμερα οι συρμοί των Γραμμών 2 και 3 δεν κυκλοφορούν από την έναρξη λειτουργίας έως τις 09:00 το πρωί. Η Γραμμή 1 και όλα τα υπόλοιπα μέσα (Λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) κινούνται κανονικά.


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, που για ακόμα μία φορά αποκλίνουν από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, χθες ήταν η τελευταία μέρα χρήσης των χάρτινων εισιτηρίων αφού από σήμερα αντικαθίστανται πλήρως από τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των 1,40 ευρώ. 

«Ο ΟΑΣΑ από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία». Αυτά τουλάχιστον αναφέρονταν στο δελτίο Τύπου του οργανισμού της 1ης Νοεμβρίου. 

Απαντώντας όμως χθες επί του συγκεκριμένου θέματος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε τα εξής: «Ακούστε, 15 Νοεμβρίου θα σταματήσουν να πωλούνται από τις αστικές συγκοινωνίες τα χάρτινα εισιτήρια και θα υπάρχει και ημερομηνία λήξης είναι προφανές. Μπορεί να είναι λίγες ημέρες αργότερα, μπορεί να είναι και στις 15». 


Πλέον, τοποθετώντας στα ειδικά μηχανήματα 1,40 ευρώ οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν το μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο, που ισχύει για 90 λεπτά για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Όσον αφορά στο μειωμένο εισιτήριο των 0,60ευρώ, που δικαιούνται άτομα άνω των 65 ετών ή κάτω των 18, φοιτητές και πολύτεκνοι, η προμήθειά του θα γίνεται από το γκισέ του σταθμού δείχνοντας αντίστοιχα τα αποδεικτικά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαιώνει ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 1,40ευρώ επαναφορτίζεται ώστε να μην μην μείνει κανείς μέσα στο σταθμό εάν περάσει το χρονικό όριο διάρκειας του. Βέβαια, από τα 600 περίπτερα, που διέθεταν έως τώρα χάρτινα εισιτήρια στο κάλεσμα του υπουργείου να προμηθευτούν το σύστημα έκδοσης μεμονωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό ανταποκρίθηκαν λιγότερα από 200.

πηγή