Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κινητικότητα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα




Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) και από σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετάταξη


Ο πρώτος Κύκλος Κινητικότητας 2017 ξεκίνησε με την ανάρτηση των προς μετάταξη θέσεων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Το σύνολο των θέσεων των φορέων ανά κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα / σχέση εργασίας, κλάδο / ειδικότητα, που θα καλυφθούν με μετάταξη, η κατανομή αυτών ανά οργανική μονάδα, η έδρα αυτής, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου – Απογραφή (http://apografi.gov.gr/) στην ηλεκτρονική διαδρομή: apografi.gov.gr –> Ε.Σ.Κ Κινητικότητα» –> «1ος Κύκλος Κινητικότητας 2017 του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (https://apografi.gov.gr/index.php/esk/mobility-1-2017.html).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, να ανατρέξουν στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα, την ηλεκτρονική εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 3 του ν. 4440/2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του άρθρου 4 παρ. 2-4 του ίδιου νόμου, με αίτηση που υποβάλλεται προς την Υπηρεσία υποδοχής μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) (https://hr.apografi.gov.gr) και εντός προθεσμίας 15 ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησης της Ανακοίνωσης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δηλαδή από 16/11/2017 έως και 30/11/2017.

Συνολικά εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κινητικότητας 456 προς μετάταξη θέσεις:

Υπ. Υγείας: 63 μετατάξεις,

Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: 108 μετατάξεις,

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: 98 μετατάξεις,

Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 15 μετατάξεις,

Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: 41 μετατάξεις,

Υπ. Δικαιοσύνης: 44 μετατάξεις,

Υπ. Τουρισμού: 58 μετατάξεις,

ΑΣΕΠ: 29 μετατάξεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί ο παρόμοιος κύκλος που αφορά το κομμάτι των αποσπάσεων.

πηγη


Πατήστε εδώ 

Εγχειρίδιο εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας