Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΟΑΣΑ : Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου



Δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΟΑΣΑ με τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την λειτουργία του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

-Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.

-Η διαδικασία του φακέλου συνεχίζεται εύρυθμα και διεξάγεται υπό συγκεκριμένες ασφαλείς προϋποθέσεις.

-Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

-Το λογισμικό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι εγκατεστημένο, τόσο κεντρικά, όσο και στον εξοπλισμό πεδίου, λειτουργεί με συνέπεια.

-Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

-Δημιουργείται δίκτυο πώλησης εισιτηρίων σε περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το δίκτυο θα επεκταθεί, με ταχύ ρυθμό, σε 600 σημεία.

-Αποτελεί πρωταρχική και ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των μετακινήσεων και των επιβατών. Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι η είσοδος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποτελεί τη σπουδαιότερη θετική εξέλιξη, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους συγκοινωνιακούς φορείς