Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μαυραγάνης: Τι ισχύει για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Ισως να μην το εξήγησε καλά ο Σπίρτζης



Διευκρινίσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μετά το χάος που προκλήθηκε και τις ουρές που δημιουργήθηκαν στα εκδοτήρια, έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.


Μάλιστα, παρότι απέδωσε την ταλαιπωρία των πολιτών σε παρανόηση, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και στο κράτος που δεν επικοινώνησε σωστά το τι μέλλει γενέσθαι.

«Δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτώβριου. Οποτεδήποτε Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Φεβρουάριο όποτε θέλει μπορεί να βγάλει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο» διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης. Οπως είπε επισης, από το Φεβρουάριο γινόταν η διαδικασία μετάβασης «στη νέα εποχή», άλλα μόλις έκανε την ανακοίνωση ο υπουργός έτρεξαν όλοι. «Μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος παρανόησε... Ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα. Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς» είπε ο υφυπουργός.

Οπως είπε, ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.

Ο Ν. Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι για την επέκταση της διάρκειας μηνιαίας κάρτας έως τα μέσα Νοεμβρίου «θα χαθούν κάποια χρήματα», αλλά και ότι το σύστημα με τα εισιτήρια έχει πρόβλημα.

«Τα χάρτινα εισιτήρια θα ακυρώνονται κανονικότατα στα ακυρωτικά μηχανήματα όσο υπάρχουν, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες όσο υπάρχει ροή, σε όσους ξεμείνουν θα μπορούν τα συμβατικά εισιτήρια να ανταλλάσσονται με καινούρια στα γραφεία του ΟΑΣΑ» εξήγησε.

«Όσοι έχουν παλαιά κάρτα θα μπαίνουν από ανοιχτό σημείο, μέχρι να ανταλλάξουν τις παλιές με τα νέες θα μπαίνουν με τις παλιές» είπε τέλος ο υφυπουργός Μεταφορών.

Πηγή