Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ : Παράταση του χρόνου της παράλληλης χρήσης χάρτινου και ηλεκτρονικού εισιτήριου



Με Δελτίο Τύπου το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ζητεί από το υπουργείο Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ την παράταση του χρόνου της παράλληλης χρήσης χάρτινου και ηλεκτρονικού εισιτήριου, λόγω της ταλαιπωρίας των επιβατών για την προμήθεια ηλεκτρονικών καρτών.



26 /10/2017
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλεκτρονικό Εισιτήριο
Η απλή μέθοδος των τριών και τα νούμερα που δεν βγαίνουν...


᠎᠎­­   Η ταλαιπωρία των επιβατών για την προμήθεια καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα εκδοτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες ακόμα. Αυτό προκύπτει, ξεκάθαρα, από τα εξής στοιχεία:

   Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 90.000 κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 1η Νοεμβρίου πρέπει να εκδοθούν ακόμα περίπου 250.000! Άρα πρέπει, κατά μέσο όρο, να εκδίδονται 50.000 κάρτες ημερησίως.

𛲠    Σε­ όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ τοποθετήθηκαν αρχικά μόλις 15 μηχανήματα έκδοσης καρτών ( ΤΕΚ) τα οποία αυξήθηκαν μετά από συνεχείς πιέσεις μας και έγιναν 31, που επίσης δεν επαρκούν, καθώς η δέσμευση του ΟΑΣΑ για αύξηση των μηχανημάτων έκδοσης προσωποποιημένων καρτών υλοποιείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς και το αποτέλεσμα είναι οι ατέλειωτες ουρές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αναμονή ξεπερνά τις 5 ώρες και τις επόμενες ημέρες που πλησιάζει η μέρα αποκλειστικής χρήσης της ηλεκτρονικής κάρτας, η αναμονή θα αυξηθεί πολύ περισσότερο.

  Οι φάκελοι που κατατέθηκαν από τους επιβάτες για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας ανέρχονται σε 11.000. Τώρα, έχει ξεκινήσει η αποστολή από τα ΕΛΤΑ των πρώτων φακέλων, που είναι μόλις 1.200. Σε πέντε ημέρες θα αποσταλούν 9.800 φάκελοι; Έτσι την 1η Νοεμβρίου η πλειοψηφία των επιβατών που κατέθεσε φάκελο δεν θα έχουν στα χέρια τους καμία κάρτα!

  Επίσης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης απλού ηλεκτρονικού εισιτηρίου του 1,40 €, με αποτέλεσμα ο επιβάτης για απλή διαδρομή να πρέπει να εκδώσει πολλαπλό εισιτήριο αξίας 7 ευρώ!

  Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για αυτή την κατάσταση είναι οι επιβάτες καθώς και οι εργαζόμενοι, που αν και πρότειναν εδώ και μήνες λύσεις αφέθηκαν στη τύχη τους, χωρίς να εισακούονται.

  Τώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, το Υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ θα πρέπει να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα, που μόνοι τους δημιούργησαν με βεβιασμένες αποφάσεις, εγκλωβίστηκαν και να μας εξηγήσουν, πως θα μετακινούνται οι επιβάτες που δεν θα προλάβουν να βγάλουν ηλεκτρονική κάρτα στις επόμενες 5 ημέρες και όσοι δεν θα έχουν παραλάβει ταχυδρομικώς το φάκελο;

  Το Υπουργείο και ο ΟΑΣΑ πρέπει να δώσουν λύση όλων των δυσλειτουργιών παίρνοντας ΤΩΡΑ την απόφαση για παράταση του χρόνου της παράλληλης λειτουργίας χάρτινου και ηλεκτρονικού εισιτήριου .

  Περιμένουμε όλοι τις απαντήσεις τους…

Για τη Διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

   Ε. Ρενιέρης                                                               Π. Κοντογιάννης