Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Εργαζόμενοι μετρό: Όταν σταματήσει το χάρτινο εισιτήριο θα γίνει μακελειό



«Η απεργία είναι η μοναδική λυση που είχαμε για να ακουστεί η φωνή μας και να αποφύγουμε αυτά που θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα.» Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του μετρό κ. Ρεβύθης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».


Αντωνόπουλος Γιώργος
Ο κ. Ρεβύθης υποστήριξε ότι οις επόμενες ημέρες που θα πάψει να ισχύει το χάρτινο εισιτήριο θα γίνει μακελειό, θα γίνει σκοτωμός στους σταθμούς του μετρό και με την προκήρυξη της απεργίας οι εργαζόμενοι πάνε να προλάβουν το κακό. «Έχουμε δώσει προτάσεις στην ηγεσία που αν τις εφαρμόσει θα αποσυμφορήσει αυτό το χάος που δημιουργείται.» τόνισε ο κ. Ρεβύθης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων επιβεβαίωσε το χθεσιν΄ρεπορταζ του dikaiologitika news για τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα εκδοτήρια που φτάνουν τις 2,5 -3 ώρες στη γραμμή 2 και 3 και μέχρι 6 ώρες στη γραμμή 1. «Αυτό όχι μόνο ξεφτιλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια το να περιμένουν οι επιβάτες τόσες ώρες για να βγάλουν την ηλεκτρονική κάρτα αλλά δημιουργεί και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ηλικιωμένοι ζητάγανε καρέκλες γιατί λιποθυμούσανε και όλα αυτά γιατι γίνεται μια βίαιη μετάβαση από τη μια μέρα στην άλλη σε ένα σύστημα που ο εργολάβος έχει στήσει, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και είναι ημιτελές.» υποστήριξε ο κ. Ρεβύθης και συμπλήρωσε «Εμείς ζητάμε οργάνωση, αυτή η χώρα έχει τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση».

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα εργαλείο πολύτιμο αλλά πρέπει να το οργανώσουμε να δουλέψει σωστά, είναι ένα ημιτελές εργαλείο αυτή τη στιγμή γιατί κολλάνε και οι υπολογιστές και αυτό δεν μπορεί ακόμα να δουλέψει αν δεν ολοκληρωθεί. Ζητάμε πιο ομαλή μετάβαση. Η καταληκτική ημερομηνία δεν πρέπει να είναι τόσο γρήγορα. Το δεύτερο πολύ σοβαρό αίτημά μας είναι ότι δεν έχουμε υλικά και αναλώσιμα να συντηρήσουμε τους συρμούς και τα τούνελ, πολύ σύντομα θα αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα. Δεν έχουμε αναγκαία υλικά βίδες, λάμπες, γράσα δεν υπάρχει τίποτα!» συμπήρωσε ο κ. Ρεβύθης.

Αναφορικά με το αίτημα του εμπορικού κόσμου για αναστολή της σημερινής κινητοποίησης ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε «Ακούμε το αίτημα, ξέρουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος αλλά τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου προέρχονται από την κρίση και τη φτώχεια, τα μνημόνια και την ανέχεια. Από αύριο ξεκινάει η έκδοση μηνιαίων καρτών, από αύριο θα αρχίσει να κινδυνεύει κόσμος για αυτό πρέπει να γίνει σήμερα. Είναι δίκαιο το αίτημα και των καταστημάτων όμως είναι η τελευταία γραμμή άμυνας μας το να φωνάξουμε να ακουστεί η φωνή μας.»

ΠΗΓΗ