Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Κινητικότητα: Με καθυστέρηση η πλατφόρμα – Πάνε για 2018 οι μετατάξεις



Με τις… συνηθισμένες καθυστερήσεις φαίνεται ότι θα ξεκινήσει και στην ουσία της η κινητικότητα στο δημόσιο, με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα να έχουν ήδη ξεπεραστεί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες μετατάξεις που θα γίνουν με το νέο σύστημα να μετατεθούν για το 2018.


Μπορεί, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στις πρόσφατες επαφές του υπουργείου να επικυρώθηκε το «οκ» από τους δανειστές για την κινητικότητα στο δημόσιο, ωστόσο οι διεργασίες συνεχίζονται προκειμένου να «τρέξει» ο πρώτος κύκλος του νέου συστήματος μετατάξεων.

Η αρμόδια για την διαδικασία Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά ώστε να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη κενών θέσεων, τα οποία αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 909.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr θα ακολουθήσει και μια δεύτερη, τελική συνεδρίαση της επιτροπής όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Στη συνέχεια, οι εγκεκριμένες θέσεις θα αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, όπου υπολογίζεται ότι θα είναι στη διάθεση των υπαλλήλων που ενδιαφέρονται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλον περίπου από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι διαδικασίες του πρώτου κύκλου κινητικότητας για την κάλυψη κάποιων (ή όλων) εκ των 909 θέσεων που έχουν ζητηθεί από δημόσιους φορείς, μετατίθενται για επόμενα χρονικά στάδια, συγκριτικά με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Ο ίδιος ο νόμος άλλωστε προβλέπει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην διαδικασία, όπως το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών που δίνει στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Στο ενδεχόμενο που η ψηφιακή πλατφόρμα με τις προς κάλυψη θέσης αναρτηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τα επόμενα χρονοδιαγράμματα διαμορφώνται ως εξής:

  • έως 20 -30 Νοεμβρίου θα μπορούν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας τις διαθέσιμες θέσεις,
  • 30 Νοεμβρίου – 15 Ιανουαρίου θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τον φορέα υποδοχής,
  • 15 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου 2018 θα υλοποιηθούν οι πρώτες μετατάξεις με το νέο σύστημα.