Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Κιουτσούκης: Η βασική αιτία για την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία είναι οι χαμηλοί μισθοίΟι πολύ χαμηλές αμοιβές είναι καθοριστικός παράγοντας για τα παραβατικά φαινόμενα στις εργασιακές σχέσεις, εκτίμησε ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.


Όπως είπε, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, κατά γενική ομολογία της Συνομοσπονδίας και των εργοδοτικών οργανώσεων, είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς «υπάρχουν διοικητικά μέτρα που είναι πιθανό να βελτιώσουν την κατάσταση στην υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία».

«Είπα όμως στην κ. υπουργό ότι η άποψη της ΓΣΕΕ είναι ότι η υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία κυρίως προάγεται από τους χαμηλούς μισθούς, καθώς «πολλές φορές εργαζόμενοι ζητούν από τον εργοδότη να προχωρήσουν σε εικονική απόλυση, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας και παράλληλα να παίρνουν "μαύρα" όσα τους δίνει ο εργοδότης», σημείωσε ο κ. Κιουτσούκης.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με 510 ευρώ μικτά για εργαζόμενους κάτω των 25, με 586 μικτά για τους μεγαλύτερους ... φανταστείτε κάποιος να έχει οικογένεια», προσέθεσε.
ΠΗΓΗ