Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζονται τα κλεισίματα των λεωφ. γραμμών ( 608 - 235 ) στου Ζωγράφου από παράνομα παρκαρισμένα



Άλλη μία ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό του Δήμου Ζωγράφου, καθώς άλλος ένας ανεγκέφαλος πάρκαρε σε δρόμο διέλευσης των λεωφορειακών γραμμών 608 και 235.


Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό ξανά στην γραμμή 608 είχαμε σήμερα το πρωί μετά τις 9:00 και περίπου για μία ώρα, όταν παράνομα παρκαρισμένο έκλεισε την οδό διέλευσης των λεωφορείων επί των οδών Δαμασίππου και Γεωρ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Ζωγράφου. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και να συνεχίσουν με τα πόδια έως το τέρμα της γραμμής στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Παρόλα αυτά, λόγω της εμπειρίας του σταθμάρχη υπηρεσίας ο οποίος τροποποίησε τα επόμενα δρομολόγια των γραμμών 608 και 235 από την Ιλισίων, αριστερά Ξενίας, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, ακολουθώντας την διαδρομή των 622 και 815, δεν είχαμε μεγαλύτερη απώλεια δρομολογίων. 

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπήρχε άλλη λύση, την ανευθυνότητα κάποιων που παρκάρουν όπου γουστάρουν χωρίς να υπολογίζουν τον συνάνθρωπό τους, θα είχαμε περισσότερα από 10 λεωφορεία κλεισμένα στο συγκεκριμένο σημείο και αρκετά δρομολόγια χαμένα με κόστος για την ΟΣΥ ΑΕ και το επιβατικό κοινό.

Τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί αρκετά κλεισίματα στην λεωφορειακή γραμμή 608 και καλά θα είναι οι αρμόδιοι συγκοινωνιακοί φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου να κάνουν αυτοψία σε συγκεκριμένα σημεία όπου διέρχονται τα λεωφορεία και να δώσουν λύσεις, είτε με πλαστικούς οριοδείκτες είτε με την κατάλληλη πεζοδρόμηση ώστε να είναι αποτρεπτική η παράνομη στάθμευση.

Μία λύση επίσης θα ήταν να τροποποιηθεί ή λεωφ. γραμμή 608 από Ιλισίων και Ξενίας αφήνοντας την λεωφορειακή γραμμή 235 ως έχει, ώστε να υπάρχουν πάντα δύο επιλογές σε περίπτωση κλεισίματος στο συγκεκριμένο σημείο. 

Πρώτα όμως θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη πεζοδρόμηση στην στροφή Ιλισίων και Ξενίας ( ίσως υπερυψωμένο πεζοδρόμιο ) ώστε να υπάρχει χώρος ίσος με την διέλευση αρθρωτού λεωφορείου.