Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δήλωση Κώστα Καραμανλή με αφορμή τις χθεσινές συνεντεύξεις ΣπίρτζηΑπάντηση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Καραμανλή, με αφορμή χθεσινές συνεντεύξεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη


«Το εισιτήριο του λαϊκισμού είναι ακριβό και δυστυχώς το πληρώνει ο λαός»


Αθήνα, 1 Ιουνίου 2017

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή χθεσινές συνεντεύξεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλό θα είναι ο κ. Σπίρτζης να σταματήσει να εμφανίζει τον εαυτό ως αυτόκλητο εισαγγελέα, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης. Τέτοιου είδους ενέργειες, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, είναι κατακριτέες. Αναγνωρίζεται, άλλωστε, σε όλους το “τεκμήριο της αθωότητας”. Και καλό είναι ο κ. Υπουργός να μην το ξεχνά αυτό.

Του θυμίζουμε ότι για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν καμία απολύτως ποινική δίωξη. Αλλά ακόμα κι αν κάτι τέτοιο συμβεί στο μέλλον, ο κ. Σπίρτζης θα πρέπει να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και να μην τις προαναγγέλλει.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να κρύβεται πίσω από τη σκανδαλολογία, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που η Κυβέρνησή του δημιούργησε: Αύξηση των εισιτηρίων από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ, περικοπές δρομολογίων κατά 60%, μείωση του διαθεσίμου στόλου των λεωφορείων και τρόλεϊ από 2.400 σε 1.200.

Κύριε Υπουργέ καταλάβετέ το … Το εισιτήριο του λαϊκισμού είναι ακριβό και δυστυχώς το πληρώνει ο λαός».