Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Μισό εισιτήριο για όσους σπουδάζουν και για δεύτερο πτυχίοΑπό την νέα ακαδημαϊκή χρονιά περίπου 20.000 φοιτητές που σπουδάζουν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου θα μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη και διευκρινίζοντας πως αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύσει για τους φοιτητές του ΕΑΠ.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα που υπήρχε για δωρεάν συγγράμματα, ενώ τόνισε πως καθυστέρησε η διευθέτηση της έκπτωσης της μετακίνησης τους με τα δημόσια ΜΜΜ καθώς έπρεπε να υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις των συμβάσεων που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας με αυτούς τους φορείς μεταφοράς.


Αυτή η διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται και πρόσθεσε πως την επόμενη χρονιά και οι φοιτητές αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν και να πάρουν το σχετικό πάσο ώστε να έχουν έκπτωση στις μετακινήσεις τους.