Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Αμετακίνητο από τις θέσεις του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ για τα κολονάκια στην οδό Αθηνάς στον Κορυδαλλό




Αμετακίνητο από τις θέσεις του έμεινε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ στην συνάντηση χθες 2 Μάιου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού όσον αφορά τους πλαστικούς ορειοδείκτες που τοποθετήθηκαν επί της οδού Αθηνάς στον Κορυδαλλό.


Στην συνάντηση που έγινε χθες 2 Μαΐου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Κορυδαλλού κ. Κασιμάτη, παρευρέθηκαν  ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Λεωνίδας Σκούλος, ο Γ. Γραμματέας Κώστας Σιορίκης, συνδικαλιστές μέλη του Δ.Σ , Π. Κατσιάδας, Κ. Κωστάκος, Φ. Νικολακόπουλος, Π. Σκοκέας, Ι. Δερμιτζόγλου, από την Ομοσπονδία ( ΟΣΜΕ ) ο Χ. Υφαντής και Ν. Πετρόπουλος,  από το Ε.Κ.Α ο Η. Βάσσης, όπως και αρκετοί συνάδελφοι οδηγοί.

Επίσης παρευρέθηκαν, ο Διοικητής της τροχαίας Κορυδαλλού, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορυδαλλού, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι από τον ΟΑΣΑ και Ο.ΣΥ.

Η συζήτηση ξεκίνησε περίπου στις 14.00 και διήρκησε πάνω από 6 ώρες, το θέμα που προέκυψε και συζητήθηκε ήταν οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τα κολονάκια στην οδό Αθηνάς καθώς βλέπουν την κίνηση στα μαγαζιά τους να μειώνεται γιατί έγινε αποτρεπτική η στάση και στάθμευση των διερχόμενων αυτοκινήτων παρόλο που στην συγκεκριμένη οδό ούτως η άλλως απαγορεύεται!

Έτσι οι καταστηματάρχες της περιοχής ισχυρίζονται ότι δεν έχουν γίνει νόμιμα οι διαδικασίες καθώς η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών εκτελείται μόνο κατόπιν σχετικής μελέτης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.2696/1999.  

Από την μεριά της η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και ότι έχουν το κάθε δικαίωμα να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια για να ακυρώσουν την απόφαση, εφόσον κριθεί παράνομη, όπως και ότι δεν μπορεί να αφήσει τον Δήμο χωρίς συγκοινωνία γιατί το λεωφορείο το έχει ανάγκη ο οικονομικά ασθενέστερος.

Ο Διοικητής της τροχαίας επισήμανε όπως και την προηγούμενη φορά ότι τα κολονάκια είναι η καλύτερη λύση καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να αστυνομεύσει την συγκεκριμένη οδό ενώ ανέφερε ότι για το 2016, μόνο για την οδό Αθηνάς κόπηκαν 4.500 κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Απ΄ ότι φαίνεται αν οι καταστηματάρχες προσφύγουν στην δικαιοσύνη που είναι πολύ πιθανό, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα πρέπει να σταματήσει η περεταίρω τοποθέτηση των πλαστικών οριοδεικτών.


Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έμεινε αμετακίνητο από την αρχική του θέση ότι ή μπαίνουν κολονάκια ή τροποποιούνται η γραμμές.

Όπως καταλαβαίνετε, τα συμφέροντα είναι πολλά και αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Κορυδαλλού είναι ένα παράδειγμα να καταλάβει το επιβατικό κοινό γιατί δεν έχουν συγκοινωνία. Ο καθένας θέλει να χρησιμοποιήσει τον δρόμο για ιδιωτικό του parking είτε για το κατάστημά του, είτε να πίνει καφέ στην καφετέρια και να έχει απ΄ έξω το ΙΧ του να το βλέπει και φυσικά με το έτσι θέλω καθώς δεν θα τον ενοχλήσει και κανείς.

Αυτά γίνονται σε όλους τους Δήμους και αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σωστή συγκοινωνία. 

Πάντως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε Δημάρχους που έχουν το σθένος να ανοίξουν τέτοιου είδους θέματα στην τοπική κοινωνία όπου πολλές φορές η επανεκλογή τους εξαρτάται από αυτούς !

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι και η κατάληψη οδοστρώματος από κάθε είδους καταστηματάρχες π.χ συνεργεία μοτοποδηλάτων, με την ανοχή της τροχαίας και των Δημοτικών Αρχών ... το οποίο θα αναδείξουμε στο μέλλον.

citybusdrivers