Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Α 10 : Ο Ηλίας οδηγός της ΟΣΥ μας αφηγείται τι συμβαίνει στις λεωφορειακές γραμμές Μενιδίου




Ο  Ηλίας, οδηγός της ΟΣΥ στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη, μας αφηγείται κάποια από τα περιστατικά που συμβαίνουν στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ Α & Β 10 και εκφράζει το παράπονό του ότι οι αρμόδιοι φορείς τους έχουν ξεχασμένους στο έλεος του θεού


«Από την θέση του οδηγού». 

«Ας γράψω κι εγώ τις σκέψεις μου για την γραμμή Α10 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΧΑΡΝΑΙ και Β10 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΧΑΡΝΑΙ ( ΜΕΣΩ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ) από αυτή την θέση, μιας και η τηλεόραση ασχολείται με συνεχόμενα ρεπορτάζ.

Μια γραμμή που συνδέει τον Στ Λαρίσης με το Μενίδι μια περιοχή με εργατόκοσμο και φυσικά με ναρκομανείς . Πολλές φορές ιδίως στα βραδινά δρομολόγια από τις 21.00 και μετά το 85% των επιβατών είναι ναρκομανείς.

Μια γραμμή ξεχασμένη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πολιτεία, Δήμος, Συνδικάτο και πάνω απ΄ όλα από την Εταιρεία (ο θεός να την κάνει) που έχει υψηλό γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού . Σ΄ αυτή την περίπτωση πόσο αλήθεια σέβεται τους πελάτες της και τι κάνει σαν εταιρεία να τους εξυπηρετήσει ?

Απολύτως τίποτα.

Πάμε στην καθημερινότητα τώρα:

Μαχαιρώματα, χρήση - αγοραπωλησία ουσιών και ληστείες, συνθέτουν το σκηνικό της καθημερινότητας ενός οδηγού που εργάζεται στις συγκεκριμένες γραμμές και που συνεχώς καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αλλά μένει αμέτοχος απλά για να πάει σπίτι του.

Για την καθαριότητα των οχημάτων δεν το συζητάμε αφού κάθε λογής σκουπίδια βρίσκονται εντός ακόμα και από κάδους απορριμμάτων που ψάχνουν οι χρήστες και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι να κολλήσεις ηπατίτιδα η φυματίωση από την βρώμα.

Καθίσματα σπασμένα για να μπορούν να κρύβουν τις δόσεις σε περίπτωση ελέγχου '' κάπνισμα '' και '' τσιγάρα '' είναι κάτι το αποδεκτό και θα σου χαρίσουν έναν φρικτό πονοκέφαλο αλλά παρακαλάς να μην σε '' πιάσει '' και χάσεις τον έλεγχο του οχήματος γιατί θα γίνει σφαγή και ο υπεύθυνος θα είσαι εσύ και μόνο εσύ.

Θυμάμαι σ΄ ένα διαπληκτισμό μεταξύ ενός Έλληνα και ενός ΄΄ μαύρου ΄΄ αλλοδαπού, στον μπροστινό χώρο του λεωφορείου και τον τραυματισμό του ενός από χασαπομάχαιρο ο νεαρός Έλληνας γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε χαρακτηριστικά με το μαχαίρι σε απόσταση αναπνοής  
'' εσύ μη κάνεις κάτι '' .

Ποια αστυνομία να καλέσω και ποιο κουμπί κίνδυνου της τηλεματικής να πατήσω ?

Η μόνη λύση ήταν ακαριαία πέδη και πηδώντας από το κάθισμα άνοιξα την πόρτα κι έφυγα μακριά πατώντας επάνω σε όσους είχαν ξαπλώσει κάτω από το φρενάρισμα. Ευτυχώς ήταν χειμώνας και είχα τα προσωπικά μου είδη μαζί μου αλλιώς δεν θα έβρισκα τίποτα. Θα μπορούσα ώρες να γράφω γι αυτή την γραμμή που εδώ αξίζει να πω ότι μετά την τροποποίηση του 735 που δεν περνά πια από Μενίδι και του πρώην Γ9 νυν 755 που δεν κατεβαίνει πια κέντρο έχει επιβαρυνθεί με ακόμα με περισσότερους ναρκομανείς.

Αυτά τα λίγα από τις εμπειρίες μου και σας εύχομαι καλούς δρόμους».


Ηλίας Γκ. Οδηγός ΟΣΥ