Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μετατίθεται για τον Αύγουστο η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου



Μετατίθεται για ακόμα μία φορά έως την 1η Αυγούστου η έναρξη της ολοκληρωμένης εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σύστημα συγκοινωνιών της Αθήνας.


Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΣΑ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το χρονοδιάγραμμα αναθεωρείται, το έργο χωρίζεται σε δύο «υπο-φάσεις» και η περίοδος εργασιών παρατείνεται συνολικά κατά τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα έως την 31η Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν στα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Εκδοσης Καρτών) των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό καθώς επίσης και ο εξοπλισμός σε 4 σταθμούς του Προαστιακού και ο έλεγχος λειτουργικότητας των συσκευών πώλησης με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Δεύτερη φάση

Εως την 31η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τον λοιπό εξοπλισμό του Προαστιακού, των λεωφορείων και του τραμ, η διασύνδεση με την τηλεματική αλλά και η δυνατότητα προσωποποίησης των καρτών. Σε ό,τι αφορά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, αυτή θα είναι εφικτή μόνο εφόσον δοθεί η σχετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε σχέση με τη δήλωση του ΑΜΚΑ από τους επιβάτες.

Πληροφορίες θέλουν τον ΟΑΣΑ να προσανατολίζεται στη μη καταγραφή του ΑΜΚΑ, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αφαιρέσει από τους επιβάτες τη δυνατότητα να την αντικαθιστούν σε περίπτωση απώλειας ώστε να μη χάνουν το υπόλοιπό της.


ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ