Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Επαγγελματίες οδηγοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο αύξησης των ωρών οδήγησης ...

ΟΙ ΟΔΗΓΟΊ ΑΝΤΙΔΡΟΎΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΆ 


Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εργαζομένων στις Μεταφορές εγείρουν έντονες αμφιβολίες αναφορικά με τα νέα μέτρα που η ΕΕ προωθεί αναφορικά με τις ώρες ξεκούρασης και οδήγησης των επαγγελματιών οδηγών.


Πριν από μερικές ημέρες, περισσότεροι από 1.000 οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων καθώς και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τους έδωσαν το παρόν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για την μείωση των ωρών ξεκούρασης και την αύξηση των ωρών οδήγησης που προβλέπονται από τα νέα μέτρα που προωθούνται στην σχετική νομοθεσία της ΕΕ.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF: European Transport Workers Federation), η νέα πρωτοβουλία που η ΕΕ προωθεί για τον κλάδο των Μεταφορών (η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στις 31 Μαΐου 2017), εικάζεται πως θα οδηγήσει σε μείωση των χρόνων ξεκούρασης των επαγγελματικών οδηγών και αύξηση της καταπόνησης τους, με σαφή αρνητικό αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια.

Ο ETF αναφέρει πως η νέα «Road Initiative» της ΕΕ, ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στον εξορθολογισμό, την απλούστευση των διαδικασιών και την ενίσχυση του νομικού πλαισίου που αφορά στον κλάδο των Μεταφορών, στην πράξη θα επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που μειωθούν οι εβδομαδιαίοι χρόνοι ξεκούρασης των οδηγών σε συνδυασμό με τις όποιες -αρνητικές- εξελίξεις σε τομείς όπως οι συνθήκες εργασίες, οι απολαβές κ.ο.κ.

Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, σύντομα…