Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Σημαντική συμφωνία Δήμου, ΟΑΣΑ, Τροχαίας και Καταστηματαρχών για την κυκλοφορία στην οδό Αθηνάς.

13/04/2017


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο δημαρχιακό μέγαρο Κορυδαλλού για τα ζητήματα που εντοπίζονται στην οδό Αθηνάς, λόγω της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων. 


Στην σύσκεψη που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Μιχάλης  Ευθυμιάδης  και Παύλος Γερακάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μακρυγιάννης, ο Διοικητής Τροχαίας Κορυδαλλού Αντώνης Αδριανόπουλος, εκπρόσωποι των συνδικαλιστών και των οδηγών λεωφορείων του ΟΑΣΑ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής Άρης Στοφορίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Νίκος Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι των καταστηματαρχών της οδού Αθηνάς.

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συναίνεσης όλων των πλευρών για τη διασφάλιση της δημόσιας συγκοινωνίας αλλά και της βιωσιμότητας των καταστημάτων.

Ο αρμόδιος εντεταλμένος Σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και αγοράς.

Κατά τη συνάντηση έγιναν τοποθετήσεις και αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα και προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα για τη λειτουργία του δρόμου και γενικότερα του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα εξής:

1) Οι ελαστικοί οριοδείκτες αποτελούν ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο το οποίο όμως, σύμφωνα με την άποψη της Τροχαίας και των εκπροσώπων του ΟΑΣΑ έχει λειτουργήσει θετικά.  Υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου  για επέκταση του μέτρου από την πλατεία Ελευθερίας έως την οδό Μιαούλη, με παράλληλη πρόβλεψη χώρων προσωρινής στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση.
2) Μεσοπρόθεσμα θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης στο τμήμα της Αθηνάς  από πλατεία Ελευθερίας έως Ξενοφώντος
3) Μακροπρόθεσμα εξετάζεται σχέδιο μονοδρόμησης της οδού Αθηνάς σε άνοδο,  με παράλληλη ανάπλαση και ανάδειξή της.
Τέλος όλα τα μέρη συμφώνησαν να ενεργήσουν για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συμμόρφωση όλων στα ληφθέντα μέτρα.