Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Προχειρότητες και μη τήρηση των αποφάσεων του ΟΑΣΑ στην Λ/Γ 154 << ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ - Α.ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΝ/ΜΑ ΒΟΥΛΑΣ >>



Προχειρότητες για μία ακόμη φορά από τους αρμόδιους φορείς, ενώ οι αποφάσεις του ΟΑΣΑ δεν τηρούνται με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών.

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα στον χάρτη, η διαδρομή προς το νέο ΤΕΡΜΑ της Λ/Γ 154 βάση της απόφασης του ΟΑΣΑ είναι αυτή που έχουμε σημαδέψει με την κόκκινη γραμμή, ενώ με κατεύθυνση προς αφετηρία το ( δεξιά Προόδου ) είναι λάθος, η οδός λέγεται Υμηττού σύμφωνα με τον χάρτη.



Το τέρμα έχει οριστεί 30μ μετά την οδό Δημητσάνας εκεί που έχουμε βάλει το κόκκινο ορθογώνιο σηματάκι στο ( υπάρχων πλάτωμα ) όπως λέει η απόφαση ! Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει σήμανση Ρ-40 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και θα έπρεπε να προβλεφτεί πινακίδα εξαιρούνται λεωφορεία, εκτός αυτού υπάρχει πινακίδα ότι ο χώρος είναι αποκλειστική θέση για πυροσβεστικά οχήματα.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Η άσπρη γραμμή δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει το λεωφορείο και είναι αυτή που ακολουθεί, (με εντολή Σταθμάρχη) και η μοναδική επιλογή για να πάει στο ΤΕΡΜΑ καθώς η στάση ΤΕΡΜΑ έχει τοποθετηθεί στην δεξιά πλευρά επί της οδού Ζακύνθου κατά την άνοδο (ενώ η απόφαση δεν λέει αυτό) με αποτέλεσμα το λεωφορείο κατά την αναχώρηση να έχει δύο επιλογές, είτε να κάνει επιτόπου αναστροφή αριστερά, είτε να στρίψει δεξιά και να εγκλωβιστεί από τους πλαστικούς ορειοδείκτες στην δεύτερη στροφή επί της οδού Υμηττού.


Τι δεν τηρήθηκε 

1. Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης δεν έχει μεριμνήσει σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΣΑ :
  • Για την διαγράμμιση του χώρου του τέρματος 
  • Για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στον χώρο του τέρματος 
  • Για την τοποθέτηση στεγάστρου στον χώρο του τέρματος
  • Ενώ δεν γνωρίζουμε που ακριβώς έχουν οριστεί να μπουν πλαστικοί ορειοδείκτες 

2. Ο Δήμος Γλυφάδας για την απομάκρυνση του στεγάστρου στο παλαιό τέρμα

3. Η Ο.ΣΥ δεν μερίμνησε για την μεταφορά της χημικής τουαλέτας ( ασήμαντο γι αυτούς ) από το παλαιό τέρμα στο νέο και δεν τοποθέτησε σωστά την κολώνα της στάσης (ΤΕΡΜΑ) καθώς εκεί που έχει τοποθετηθεί είναι μονόδρομος (άνοδος της οδού Ζακύνθου) και το λεωφορείο βάση του σχεδιασμού διαδρομής έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή στην κάθοδο της οδού Ζακύνθου, όπου βάση απόφασης θα έπρεπε να τοποθετηθεί.

Όπως καταλαβαίνετε όλα έγιναν με προχειρότητα και ανευθυνότητα εις βάρος οδηγών και επιβατών, ο ΟΑΣΑ θα πρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις να ελέγχει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα και μετά να δίνει έγκριση, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα πρέπει να απαιτήσει να έχει ενεργό ρόλο σε κάθε τροποποίηση ή σχεδιασμό νέων γραμμών καθώς οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα λόγω εμπειρίας, επίσης δεν θα πρέπει να αφήνει να υλοποιηθούν αποφάσεις χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα. 

Η απόφαση έχει ημερομηνία 13/02/2017 και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί 
ότι δεν πρόλαβε ή δεν γνώριζε  

Δείτε παρακάτω την απόφαση :



citybusdrivers