Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (video)


Οι 300.000 κάτοχοι καρτών πολλαπλών διαδρομών σε λίγο καιρό θα τις αντικαταστήσουν με το «έξυπνο» εισιτήριο, το οποίο αναμένεται να γίνει πριν το τέλος Μαρτίου.



Μόλις ο ΟΑΣΑ πάρει το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το πώς θα είναι οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση του ηλεκτρονικού.

Η έκδοση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει σε κάποια σημεία, όπως για παράδειγμα στην γραμμή Χ95 του Αεροδρομίου, ενώ παράλληλα υπάρχουν τρεις σταθμοί της Γραμμής 1 καθώς και της γραμμής του τραμ στο Σύνταγμα, όπου επίσης πωλούν και εκδίδουν εισιτήρια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πέντε αυτόματα της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Ο Δ. Κυπραίος, στέλεχος του ΟΑΣΑ, εξήγησε τον τρόπο που θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ακυρώνεται μία φορά στα λεωφορεία, τρόλεϊ και θα χρειάζεται ακόμη μία χρήση κατά την έξοδο μόνο στο Μετρό στις Γραμμές 1,2 και 3.

Η κάρτα, θα αρχίσει να μετράει από την ημέρα ενεργοποίησής για ένα μήνα, ή τρεις μήνες, ή έξι μήνες ή ή έναν χρόνο.

Σε ότι αφορά στους δικαιούχους ελεύθερης ή μειωμένης μετακίνησης θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο, δεν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο μετακίνησής τους. Οι φορείς στους οποίους ανήκουν σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ θα τους προμηθεύσουν τις απαραίτητες κάρτες.



Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης