Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Χωρίς λεωφορείο λόγω παράνομα σταθμευμένων οχημάτων έμεινε η γραμμή 910 για 2 ώρες


Τρία παράνομα παρκαρισμένα ήταν η αιτία που επιβάτες περίμεναν στις στάσεις για παραπάνω από 2 ώρες στην λεωφορειακή γραμμή 910 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ - ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Ακινητοποιημένο για 2 ώρες έμεινε το μοναδικό (καθώς Κυριακή)  λεωφορείο της γραμμής 910 όταν κλείστηκε από παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην άνοδο της οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα, τα οποία είχαν παρκάρει και στις δύο πλευρές του δρόμου πάνω σε κίτρινη διαγράμμιση ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.

Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την τροχαία όπου πήρε τις πινακίδες από δύο οχήματα ενώ το τρίτο το πήρε ο γερανός.

Το συμβάν έγινε σήμερα το απόγευμα και από τις 18:05 που ξεκίνησε το δρομολόγιο του το μοναδικό λεωφορείο της γραμμής το επόμενο δρομολόγιο έγινε στις 20:10 .

Φυσικά και το επιβατικό κοινό θα ξεσπάσει στον οδηγό του λεωφορείου καθώς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Καθημερινό είναι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης όπου γίνεται παρακώλυση συγκοινωνίας και πολλές φορές δεν πληρώνει κανείς. Το επιβατικό κοινό περιμένει για ώρες στις στάσεις ξεσπώντας στους οδηγούς.

Κανείς αρμόδιος φορέας δεν έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για να διευκολύνει το συγκοινωνιακό έργο  και να έχει ο πολίτης αξιόπιστες συγκοινωνίες.

Το μόνο που ακούμε είναι τα ωραία λόγια ενώ στην πράξη αποδεικνύεται καθημερινά το αντίθετο.

Κάποια στιγμή ο ΟΑΣΑ και ΟΣΥ θα πρέπει να ζητήσουν αποζημιώσεις από τους υπαίτιους που παρακωλύουν την συγκοινωνία για τα χαμένα δρομολόγια, ενώ θα πρέπει  να νομοθετηθούν αυστηρότερες ποινές που πραγματικά << πονάνε >> όπως αφαίρεση διπλώματος για αρκετό χρονικό διάστημα και όταν επαναλαμβάνεται, να δίνουν ξανά εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Επίσης επειδή πολλές φορές  αρκετοί είναι αυτοί που προλαβαίνουν να πάρουν τα οχήματά τους πριν έρθει η τροχαία, με φωτογραφίες που θα έχει τραβήξει ο οδηγός να τους επιβάλλονται οι αντίστοιχες ποινές.

Δεν είναι τυχαία η συγκοινωνία που έχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία οι αρμόδιοι αλλά και πολλοί πολίτες επικαλούνται και θαυμάζουν τις συγκοινωνίες τους.




citybusdrivers