Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΣΑ : Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς !!!


Είσαι Μέσα;

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τους οργανισμούς Σταθερής Συγκοινωνίας ΣΤΑΣΥ και Οδικής Συγκοινωνίας ΟΣΥ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, σας προσκαλεί σ’ έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας.

Δείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μια άλλη ματιά, εμπνευστείτε και φωτογραφίστε τα με το κινητό, το tablet ή τη μηχανή σας. Τραβήξτε καθημερινές σκηνές μέσα στα ΜΜΜ, εικόνες των Μέσων στην πόλη, αλλά και στιγμές της πόλης μέσα από τα Μέσα. Στόχος είναι να αναδείξετε το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ ως κομμάτια του σύγχρονου αστικού τοπίου, να προβάλλετε αισθητική διάσταση των μετακινήσεων στην πόλη, αλλά και την ενότητα του συστήματος αστικών συγκοινωνιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στο ειδικό Facebook application που θα βρείτε στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa δίνοντας έναν τίτλο και μια σύντομη ενδεικτική περιγραφή.

H Καλλιτεχνική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τον επίκουρο καθηγητή φωτογραφίας Αριστείδη Κοντογιώργη, την εικαστικό Βένια Μπεχράκη και τον διευθυντή του διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλία Χατζηχριστοδούλου (δείτε αναλυτικά) θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν και θα βραβεύσει 15 συμμετοχές, κατά την κρίση της, σύμφωνα με τους όρους και τις κατευθύνσεις του διαγωνισμού.

Οι συγκεκριμένες 15 φωτογραφίες θα αποτελέσουν την πρώτη κινούμενη έκθεση στην πόλη. Θα εκτυπωθούν και εκτεθούν για τουλάχιστον ένα μήνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε διαφημιστικές θέσεις, σε συρμό, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ), καθώς και σε οχήματα του οδικού συγκοινωνιακού δικτύου (λεωφορεία- τρόλεϊ).

Οι βραβευθέντες θα κερδίσουν επίσης:

5 κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy S5
5 tablet Samsung Galaxy Note 10.01 2014 edition
5 ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τις αγαπημένες του φωτογραφίες στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa, λαμβάνοντας μέρος σε κλήρωση για πλούσια δώρα:

3 φωτογραφικές μηχανές Samsung NX Mini.
10 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).
Διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Δώστε προσοχή

Τηρείτε πάντα τους κανόνες ασφαλείας και φροντίστε απαραίτητα η καλλιτεχνική σας δραστηριότητα να μην παρεμποδίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιών και φυσικά να μην προκαλεί όχληση στους συνεπιβάτες σας.

Ειδικά για τη φωτογράφιση μέσα στους σταθμούς του μετρό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το καθορισμένο προσωπικό του Ομίλου ΟΑΣΑ που βρίσκεται στους σταθμούς προκειμένου να σας διευκολύνει στη φωτογράφιση.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπες και να σας ανήκουν αποκλειστικά.

Στις φωτογραφίες δεν μπορούν να περιλαμβάνονται κοντινές λήψεις, όπου να φαίνονται λεπτομερή χαρακτηριστικά προσώπων χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια.

Φωτογραφίες που έχουν υβριστικό ή άλλο περιεχόμενο που καταφανώς προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή υποστηρίζει διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας δεν είναι επιλέξιμες για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Οι φωτογραφίες δημοσιοποιούνται στο Facebook application έπειτα από έγκριση του διαχειριστή, για τη διασφάλιση τήρησης των όρων του διαγωνισμού.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 30 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν έως την 20η Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού εδώ . Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των όρων


Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό στείλτε email στο eisaimesa@oasa.gr