Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΣΥ : Οι πρώτες 13 απολύσεις για «πειραγμένα» πτυχία !!!



Στις πρώτες 13 απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) πριν από λίγο καιρό, καθώς προέκυψαν στοιχεία παραποίησης σε πιστοποιητικά σπουδών, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για πλαστά ή παραποιημένα απολυτήρια και διπλώματα οδήγησης.
Συγκεκριμένα από την εταιρεία απομακρύνθηκαν 11 οδηγοί, ένας φύλακας και ένας τεχνίτης. Οι περισσότεροι προέρχονται από τον κλάδο των λεωφορείων και τα αμαξοστάσια Λιοσίων, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού, Πέτρου Ράλλη και Ανθούσας, ενώ πέντε από αυτούς ήταν εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και ενταγμένοι στο δυναμικό του αμαξοστασίου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι απολύσεις προχώρησαν ύστερα από σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας ότι τα πιστοποιητικά σπουδών τους ήταν παραποιημένα.

Εργαζόμενοι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον άλλα έξι άτομα αποφάσισαν να παραιτηθούν μόνα τους επειδή εντοπίστηκε πρόβλημα και στα δικά τους πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο η διοίκηση της ΟΣΥ να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι στην εταιρεία και από το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο δυναμικό της εντάσσονται και οδηγοί με πλαστά ή παραποιημένα διπλώματα οδήγησης. 
Η ΟΣΥ έχει ήδη δώσει τα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί και το προσεχές διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων.


Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ