Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δείτε συκοφαντική καταγγελία επιβάτη που έστειλε ο ΟΑΣΑ σε εργαζόμενους οδηγούς !!!



Απ' ότι φαίνεται σύμφωνα με την  <<καταγγελία>> επιβάτη, κάποιοι στον Ο.Α.Σ.Α και Ο.ΣΥ δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους ... φυσικά και αυτοί δεν είναι οι οδηγοί όπως κάποιους τους βολεύει να τα φορτώνουν όλα σε αυτούς!


Καταρχήν μεγάλο το θράσος του επιβάτη που έκανε την <<καταγγελία>> καθώς κατηγορεί τους οδηγούς ότι  <<τρώνε δρομολόγια>> χωρίς να έχει κανένα στοιχείο ! Φυσικά και δεν γνωρίζει ότι αν αποδειχθεί ότι τα δρομολόγια δεν εκτελέστηκαν με ευθύνη της Ο.ΣΥ και όχι τον οδηγών εύκολα θα βρεθεί κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση! Ένας σωστός επιβάτης θα μπορούσε να κάνει το παράπονό του καθώς έχει το κάθε δικαίωμα αλλά με κόσμιο τρόπο χωρίς να συκοφαντεί υπαλλήλους, θα μπορούσε λοιπόν να ρωτήσει για ποιο λόγο δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ο.Α.Σ.Α και να πάρει την απάντησή του !

Έτσι χωρίς καμία ντροπή ο καταγγέλλων είναι σίγουρος ότι τα δρομολόγια τα <<έφαγαν>> οι οδηγοί μη γνωρίζοντας εάν είχαν επανδρωθεί, εάν πρόκειται για κάποια βλάβη, κάποιο τρακάρισμα κτλ.

Ο ΟΑΣΑ λοιπόν στην φόρμα παραπόνων διευκρινίζει ότι :

<< ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λαμβάνονται υπόψη και δε στέλνεται απάντηση από τους Φορείς σε παράπονα με υβριστικό περιεχόμενο, με ασαφείς ή μη πραγματικές πληροφορίες, καθώς και με ανεπαρκή ή μη αληθή στοιχεία επικοινωνίας. >>

Και ενώ ο καταγγέλλων συκοφαντεί υπαλλήλους της ΟΣΥ ο ΟΑΣΑ το δέχεται και το στέλνει κανονικά στην Ο.ΣΥ για να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί τους τρώνε δρομολόγια, άρα αποδέχονται ότι δρομολόγια τρώγονται και φυσικά δεν θα εννοούν τα δικά τους όπου καθημερινά κόβονται βάρδιες λόγω έλλειψης προσωπικού ή οχημάτων αλλά των οδηγών! Από τον ΟΑΣΑ δεν φροντίζουν καν να επικοινωνήσουν με τον καταγγέλλων και να τους στείλει τα πραγματικά στοιχεία  για τα δρομολόγια που <<έφαγαν>> οι οδηγοί γιατί όπως βλέπουμε μιλάει για το 2015 ενώ οι κλήσεις που δέχτηκαν 4 οδηγοί, (διαφορετικός την κάθε ημέρα) κλήθηκαν να απαντήσουν για το 2016 !  

Την στέλνει λοιπόν στην Ο.ΣΥ 

Η Ο.ΣΥ όπως είπαμε, με την σειρά της στέλνει κλήση σε απολογία σε 4 οδηγούς, όχι για το 2015 που γράφει ο καταγγέλλων αλλά για το 2016 υποθέτουμε ότι θα έγινε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία! 

Η Ο.ΣΥ τον Απρίλιο του 2016, είχε όπως έλεγε, σε πλήρη λειτουργία την τηλεματική όπου και θα μπορούσε να διαπιστώσει άμεσα εάν οι οδηγοί εκτέλεσαν τα δρομολόγια τους σωστά και δεν θα χρειαζόταν καν να απολογηθούν ή θα έπρεπε να τους στείλει κλήση ώστε να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν εκτέλεσαν τα δρομολόγια, εάν φυσικά διαπιστώνονταν βάση της τηλεματικής ότι τα δρομολόγια δεν εκτελέστηκαν !

Καθώς λοιπόν είναι υποχρεωμένοι να ελέγξουν, φαίνεται ότι δεν το έκαναν ! Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά  ... για οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται από την φόρμα του ΟΑΣΑ άσχετα εάν είναι συκοφαντική  οι οδηγοί θα πρέπει να απολογηθούν ! 

Πάρα πολλές περιπτώσεις όπως μας λένε συνάδελφοι έχουν απολογηθεί για χαμένα δρομολόγια τα οποία ήταν γραμμένα στις καρτέλες των σταθμαρχών ή σε δελτία συμβάντων ως βλάβη ! 

<<Δεν βαριέσαι άσε να τρέξει ο οδηγός >>

Συνάδελφος μας λέει ότι μετά από απολογία η Ο.ΣΥ του έστειλε απάντηση << απαλλαγή  λόγω βλάβης λεωφορείου >>  δηλαδή χάθηκε δρομολόγιο λόγω βλάβης και αντί να ελέγξουν όπως είναι υποχρεωμένοι βάση του κανονισμού προσωπικού την καρτέλα του σταθμάρχη ή το δελτίο συμβάντων που είχε κάνει ο συνάδελφος  στείλανε κλήση να τους απαντήσει ο οδηγός τι έγινε με το χαμένο δρομολόγιο ! 

Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός έχασε 3 πρωινά για την διαδικασία της απολογίας καθώς το  << μαγαζί >>  κλείνει το μεσημέρι  και πόσες εργατοώρες χάθηκαν από το διοικητικό προσωπικό χαρτιά υπογραφές κτλ. για μια διαδικασία όπου αν οι αρμόδιοι είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους (κοιτάζοντας το δελτίο συμβάντων) θα είχε λήξει άμεσα και ο επιβάτης θα έπαιρνε την απάντησή του!

Αν δούμε τώρα την συγκεκριμένη συκοφαντική για τους οδηγούς κατηγορία, υπάρχουν κάποια ερωτήματα : 

  • Έλεγξε η Ο.ΣΥ ως όφειλε?  Δηλαδή τήρησε τον κανονισμό της εταιρίας όσον αφορά την προκαταρκτική εξέταση?  
  • Έλεγξε καρτέλες σταθμαρχών?  Τηλεματική ?
  • Ήταν επανδρωμένες όλες οι βάρδιες ? 
  • Υπήρχαν βλάβες?  
  • Υπήρχαν κενά δρομολόγια λόγω του ελλειπή χρόνου διαδρομής στην συγκεκριμένη γραμμή όπως καταγγέλλουν και συνδικαλιστές του συνδικάτου ΟΑΣΑ? 
  • Υπάρχουν αρκετά πειστικά στοιχεία σε τυχόν καταγγελίες επιβατών ή αρκεί που το είπε ?
  • Μπορεί ο ΟΑΣΑ να στέλνει σε εργαζόμενους κλήση σε απολογία όταν υπάρχει συκοφαντικό περιεχόμενο ? 
  • Υποχρεούται ή όχι ο ΟΑΣΑ να ζητάει τα πλήρη στοιχεία και φωτοτυπία ταυτότητας όταν πρόκειται για καταγγελίες μέσω διαδικτύου ?

Citybusdrivers